Ne álljon be a nyakad! Rajtad is segíthet a könnyű és gyors nyaktorna – Videó

Elég egyszer megnézned ezt a 3 perces videót, és már meg is jegyezted a a nyaktorna mozdulatsorát!



Megosztás
Szerző: B.P.
Létrehozva: 2024.07.02.
nyak Dr. Mangó Gabriella torna

Az egész napot megkeserítheti, ha az ember arra ébred, hogy beállt a nyaka! Pedig a nyakat is lehet, sőt: kifejezetten érdemes megtornásztatni! Dr. Mangó Gabriella, gyöngyösi háziorvos a Facebook-oldalán egy mindössze 3 perces videóban mutatja meg azt a gyakorlatsort, melyet nem csak megtanulni, de elvégezni is nagyon könnyű! A szakember szerint ezzel a napi nyaktorna gyakorlattal sokat tehetünk a nyakunkért!

A pár perces nyaktorna segít fitten tartani a nyakadat! (Képünk illusztráció – Fotó: Pixabay)

A legfontosabb alapszabály: belégzéskor megfeszülnek, kilégzéskor elernyednek az izmaink. Elsőként üljünk törökülésben, háttal, egyenes gerinccel a falhoz, majd jöhetnek a mozdulatok, melyek mindegyikét egymás után háromszor kell elvégezni. Először belégzés után, kilégzéskor lassan engedjük a fejünket a mellkasunk felé. Belégzéskor pedig visszaemeljük a fejünket arra szintre, ahol a tekintetünk vízszintbe kerül. Ezt a mozdulatsort végezzük el háromszor! Ha megvan, akkor vegyünk egy mély levegőt és kilégzéskor döntsük a bal vállunk felé a fejünket, belégzéskor pedig mozdítsuk vissza alaphelyzetbe. Ezt is végezzük el háromszor, majd belégzés után kilégzés közben ugyanígy döntsük a fejünket a jobb vállunk felé. Ezután alaphelyzetből, belégzést követő kilégzéskor döntsük a fejünket hátra, majd belégzéssel együtt vissza alaphelyzetbe. Ha ezt is elvégeztük háromszor, akkor jöhet a zárógyakorlat! Nagy belégzés utáni kilégzéskor görgessük a fejünket először le, majd balra, aztán, hátra, utána jobbra, végül pedig alaphelyzetbe. Aztán újabb nagy belégzést követően kilégzéssel együtt jobbra, aztán hátra, majd balra, utána le és vissza forgassuk a fejünket. Ennyi az egész!

A gyakorlatsort az alábbi videón megnézheted, de jó eséllyel az első megtekintés után már fejből is menni fog! Váljék egészségedre!

 

Top hírek









Hírlevél-feliratkozás