Mutasd a nyakad, megmondom, ki vagy!





A dekoltázs és a nyak vékony bőre öregszik leghamarabb. Érdemes figyelni az ápolására, mert meghálálja.



Megosztás
Szerző: Metropol
Létrehozva: 2021.02.05.
Bőrápolás

A hétköznapi rutinunk része az arcápolás, de a nyakunkkal és a dekoltázsunkkal hajlamosak vagyunk mostohán bánni. Pedig a fiatalos külsőhöz hozzájárul a szép dekoltázs. Az idő múlásával a kollagénhiányra, a nyakizmok és a kötőszövet meglazulására rátesz még egy lapáttal korunk rossz szokása, a lefelé hajtott fejjel való monitorbámulás, ugyanis eközben alakul ki az úgynevezett „nyaklánc vonal”. A gravitáció sem kivételez: ha a nyak területe lazává válik, annak lehúzó hatása van az arc többi részére is. De mit lehet tenni ellene?

Minden nap krémezni kell - Fotó: Shutterstock

Ötvenes nyakránctalanító gyakorlatok

1. Feküdjünk hanyatt, húzzuk fel a lábainkat, a talpak maradjanak a talajon. Emeljük meg a hát felső részét, nyújtsuk ki a karokat, majd finoman emeljük meg a hátunkat, de csak egy-két centire. Figyeljünk, hogy ne lendületből csináljuk. Ezt a mozdulatsort ismételjük meg ötvenszer.

2. Húzzuk ki a szánk két sarkát az arc széleinek irányába, majd lazítsuk el. Ismételjük meg ötvenszer.

3. Nyújtsuk ki a nyelvünket, amennyire tudjuk, és tartsuk így 50 másodpercig.

4. Emeljük fel az állunkat a plafon felé, csücsörítsünk, mintha meg akarnánk csókolni a mennyezetet. Ismételjük ötvenszer.

5. Emeljük fel az állunkat a mennyezet felé, érintsük a nyelvünk hegyét a szájpadlásunkhoz, mosolyogjunk és nyeljünk. Ismételjük meg ötvenszer.

Napi ápolás

Ugyanúgy, ahogy az arcot, a nyakat és a dekoltázst is naponta kell krémezni. Egy kis szőlőmagolajjal rásegíthetünk a krém hatására. Hosszú, felfelé tartó mozdulatokkal dolgozzuk be a bőrbe, ezzel beindul a vérkeringés is. Az arcpakolásokból is bátran kenjünk a nyakra és a dekoltázsra is.

Jó hatással van a nyakra a banán és a citrusok - Fotó: Shutterstock

A sárga étel feszesíti a petyhüdt bőrt

A kiegyensúlyozott, teljes értékű étrend segít frissen tartani a bőrt Amennyire lehet, kerüljük a cukrot és a készételeket. A bőrnek nagyon jót tesznek az A-vitamin előanyagában, a béta-karotinban gazdag ételek, vagyis a sárgarépa, a bogyósok és a sárga színű gyümölcsök, zöldségek. A diófélékben és az olívaolajban található esszenciális zsírsavak, valamint a bőséges vízivás fenntartják a bőr hidratáltságát, így feszességét is.

Egy fekete garbó dögös megoldás - Fotó: Shutterstock

Egy kis rafinéria

Ugyan a dekoltázs az, ami a legjobban vonzza a férfiak szemét, de egy nyakig zárt, fekete garbó is lehet szexis.

• Íratlan divatszabály: ha utálod, emeld ki! Az elöl mélyen kivágott felső optikailag nyújtja az áll és a kulcscsont közötti távolságot.

Egy felhajtott inggallér a legjobb barát: dögös és egyből eltakarja a nyakat.

• A frizurával is lehet trükközni, hiszen a váll alá érő haj, akár kivasalva, akár könnyű loknikba rendezve ideális megoldás a ráncos nyak leplezésére.

Az alapozásból a nyakat sem szabad kihagyni, egy kis highlighterrel vékonyítható és elrejthető a megereszkedett bőr.

• Sál, sál, sál! Ugye, ezt nem is kell megmagyarázni?





Top hírek







Hírlevél-feliratkozás