Így kereshet pénzt a nyári szünetben a gyerek

Elkezdődött a nyári szünet!



Megosztás
Szerző: B.
Létrehozva: 2024.06.23.
Módosítva: 2024.06.23.
pénz nyári szünet gyerek

A pihenés mellett a szórakozás is fontos, de ez gyakran költségekkel jár. A Fanny magazin összegyűjtött néhány ötletet, amelyekkel kicsik és nagyok is extra zsebpénzt kereshetnek.

A Fanny magazin összegyűjtött néhány ötletet, amelyekkel kicsik és nagyok is extra zsebpénzt kereshetnek Fotó: penzkalauz.hu

Minden napra egy séta

Ha gyermekünk szereti az állatokat, a kutyasétáltatás remek kereseti lehetőséget kínálhat. Ez nemcsak a gyermekünk számára előnyös, hanem a gazdiknak is, hiszen fáradtan a munkából hazatérve nem nekünk kell a kutyát megsétáltatnunk.

Rend a lelke mindennek!

Sok olyan beteg, egyedülálló vagy idős ember él közöttünk, akiknek nehézséget okoznak a ház körüli teendők. Nagyobb gyermekek segíthetnek a bevásárlásban, a takarításban vagy akár a főzésben is.

A virágok sem szomjaznak

Egy családi ház kertjében mindig akad tennivaló! Kérdezzünk körbe a szomszédoknál, hátha szüksége van valakinek kertgondozóra a heti fűnyíráshoz, gyümölcs- vagy zöldségszedéshez, vagy akár arra, hogy nyaralás alatt valaki megöntözze a virágokat.

A tudás hatalom

A jól tanuló diákok vállalhatnak korrepetálást. Sok szülő keres magántanárt gyermekének, legyen szó az érettségire, felvételire való felkészítésről, vagy bármilyen más tantárgy korrepetálásáról. Ráadásul ma már a távolság sem akadály, hiszen az online oktatás is egyre népszerűbb.

Kézzel készült alkotás

A nyári szünet alatt gyermekünk több időt fordíthat a hobbijaira. Ha szeret kézműveskedni, készíthet ékszereket, asztaldekorációkat vagy ajtódíszeket, amelyeket közösségi oldalakon és kézműves piactereken is értékesíthet.

Adja el a megunt játékait!

Bízzuk gyermekünkre a nagytakarítást! Kérjük meg, hogy válogassa ki a kinőtt, de még jó állapotú ruháit, játékait és könyveit eladásra. Ezeket közösségi csoportokban vagy aukciós oldalakon értékesítheti, de akár a barátaival együtt garázsvásárt is rendezhet.

Pénzt hozó növények

A kertes házban élők előnyben vannak, de balkonládákban is lehet zöldségeket vagy növényeket ültetni, a palántákat pedig később eladhatják a szomszédoknak és ismerősöknek. Ez nemcsak jó pénzkereseti lehetőség, hanem arra is megtanítja a gyermeket, hogy a befektetett munka idővel hoz eredményt.

A lufihajtogatástól az arcfestésig

Nyáron a vidéki élet tele van a kerti partikkal. Ha nagyobb gyermekünk szeret foglalkozni a kisebbekkel, bátran vállalhat gyerekfelügyeletet. Így, amíg a felnőttek beszélgetnek, a gyerekek is jól szórakozhatnak.

Vadássza a hulladékot!

Ha szívügye a környezetvédelem, csatlakozhat szemétszedési projektekhez. Legtöbbször önkénteseket keresnek, de projekttől függően némi pénzt is kereshet vele, miközben élvezheti a természetet és segít a környezetünk tisztán tartásában.

 









Top hírek





Hírlevél-feliratkozás