
Cowboy-szindróma: a túlzott önállóság ártalmas is lehet
Irigylésre méltó függetlenség vagy egészségtelen önfejűség?
Az áfonya nagyon kényes gyümölcs, de ezzel a módszerrel napokig friss marad.
Hamarosan itt az áfonyaszezon sokak nagy örömére. Amennyiben nagy a család, akkor biztosan nagyobb mennyiséget veszel belőle egyszerre – valószínűleg így még az egyébként igen borsos ára is kedvezőbb lesz. A tárolással azonban lehetnek gondok, az áfonya ugyanis nagyon kényes gyümölcs, és bosszantóan hamar képes tönkremenni.
Ha szeretnéd, hogy az áfonyád még sokáig megőrizze a frissességét, akkor úgy tárold, hogy a dobozában ne tudjon összegyűlni a nedvesség . A Mindmegette pedig nemrég azt is elárulta, hogy tudod ezt elérni!
Az áfonya tárolás előtti leöblítése, majd alapos szárítása sajnos nem elegendő ahhoz, hogy távol tartsd a nedvességet. A megoldás: miután leöblítetted a bogyókat, tedd a szemeket sütőlapra és hagyd azokat a levegőn megszáradni. Miután teljesen száraz, tegyél egy papírt az edény aljába, illetve minden réteg áfonya közé – akár dobozban, akár zárható zacskóban tárolod. A papírtörlő ugyanis felszívja az összes felesleges nedvességet, így biztosan szépek, egészségesek maradnak a szemek. Hűtőszekrényben így 7-10 napig friss marad az áfonya, mélyhűtőben pedig akár hónapokig is eláll.
Irigylésre méltó függetlenség vagy egészségtelen önfejűség?
Tippek nőknek és férfiaknak!
Az Ikrek ma ne dicsekedjen, a Szűz adjon új esélyt!
Nem akar lemaradni a Metropol cikkeiről? Adja meg a nevét és az e-mail címét, és mi hetente három alkalommal elküldjük Önnek a legjobb írásokat!
Feliratkozom a hírlevélre