Ezek azok a gyógynövények, amelyek még az öregedés ellen is hatásosak

A gyógynövények fontosságát és hatásait már szinte emberemlékezet óta ismeri az emberiség, és szinte mindenre van egy tuti megoldás az élővilágban is.



Megosztás
Szerző: N.T.
Létrehozva: 2024.06.24.
Módosítva: 2024.06.24.
gyógynövény tippek öregedés

Így nem meglepő az sem, hogy az emberiség egyik legnagyobb félelmére, az öregedésre is megvan a megfelelő csodaszer, ezúttal rögtön három növényt is mutatunk, ami segíthet lassítani a folyamatot!

Ezek a gyógynövények segítenek lelassítani az öregedést 

Ezek a gyógynövények segítenek lelassítani az öregedést

Az öregedés megállíthatatlan folyamat, ám a rossz szokásokkal sajnos felgyorsíthatjuk, és ha nem figyelünk oda arra, hogy mit eszünk, és még nem is mozgunk rendszeresen, akkor a vártnál hamarabb jelentkeznek majd a különféle fájdalmak és betegségek. Szerencsére az egészséges és változatos életmód biztosíthatja a hosszú életet. Ebben pedig segítségünkre lehetnek még a gyógynövények is – írja a Ripost.

Kövér porcsin

A kövér porcsin az egyik olyan gyógynövény, amelyet szinte mindenki ismer, mégsem tudják, hogy nem pusztán gaz vagy gyom, amit látnak. A veteményesek vagy a parkok egyik kiirthatatlan lakója a porcsin, aminek számtalan jó tulajdonsága van. Magas a vitamin- és ásványianyag-tartalma, tele van ómega-3 zsírsavakkal, ez pedig jó hatással van a keringésre, a szív és az agy egészségére. A kövér porcsinban található hatóanyagok segíthetnek lassítani az öregedést, és fogyaszthatjuk nyersen, salátában, vagy ihatjuk a teáját is.

Ginzeng

Az örök fiatalság gyógynövénye, nem véletlenül, hiszen a hatóanyagai rugalmassá, feszessé teszik a bőrt. A ginzeng az erős antioxidáns hatásának köszönhetően segít megelőzni a szív- és érrendszeri betegségeket, a cukorbetegséget, és csökkenti a rák kialakulásának esélyét. Immunerősítő tulajdonsága erősíti szervezetünket, így ellenállóbbak leszünk a betegségekkel szemben, sőt a ginzeng még a memóriát is javítja, enyhíti a fáradtságot és növeli az energiaszintet.

Pitypang

A pitypang minden része gyógyító hatással bír: a virágát tavasszal, a leveleit nyáron, a gyökerét pedig ősszel érdemes gyűjteni. A pitypang méregteleníti a szervezetet, védi a májat és fokozza az étvágyat. Erős az antioxidáns hatása, emellett a pitypang gyökeréből készült kivonat hatásos az ízületi fájdalmak ellen. Belsőleg és külsőleg is képes javítani a bőr állapotát, mely feszesebb, egészségesebb lesz tőle. A szárított pitypangból készült teát használhatjuk arclemosóként, hiszen feszesít, sőt segít eltüntetni a pattanásokat is – olvasható a lap cikkében. 

 









Top hírek





Hírlevél-feliratkozás