A karácsonyi asztal fényét emeli az aranyló gyöngytyúkleves.
Az ünnepi levesek egyik legkülönlegesebbje a gyöngytyúkleves. Lázár séf pedig nemcsak az általa használt hozzávalókat tette közzé az Instagram-oldalán, de videóban az elkészítés módját is megmutatja. Ínycsiklandozó recept és képsorok következnek, melyek segítségével te magad is elkészítheted ezt a fenséges ételt, tovább emelve a karácsonyi asztal fényét!
Íme Lázár séf receptje a népszerű szakács Instagram-oldaláról:
Hozzávalók a leveshez:
2,1 kg tisztított gyöngytyúk (mellfilé nélkül)
0.5 kg darabolt ökörfarok
3 db vöröshagyma
1 kg leveszöldség tisztítva
1 darabka gyömbér
2 gerezd fokhagyma
5 szem egész bors
1 db babérlevél
2 szem szegfűszeg
2 db borókabogyó
2 ek. só
1 db paradicsom
2 szál sáfrány vagy sáfrányos szeklice
2 gramm szerecsendió
A levesbetéthez:
A gyöngytyúk mellfilé lepürézve
A gyöngytyúk mája lepürézve
30 g búzadara
3 db zsömle
1 egész tojás
2 tojás sárgája
1 cs. vágott petrezselyemzöld
1 tk. só
1 tk. fokhagyma por
10 l-es bogrács, 7 l hideg víz
Az elkészítés módját pedig az alábbi videó mutatja be:
Nem akar lemaradni a Metropol cikkeiről? Adja meg a nevét és az e-mail címét, és mi hetente három alkalommal elküldjük Önnek a legjobb írásokat!
Feliratkozom a hírlevélre