Így csinálja tepsiben sütve a töltött paprikát egy igazi óvónő
Hajderné Tisje Zsófia óvodapedagógus, 5 gyermekes édesanya úgy döntött, az idei paradicsom-paprika szezontól ezúttal nem lecsóval búcsúzik.
„Egy töltött paprikát készítettem a családnak úgy, hogy a paradicsomszósz mellett egész paradicsomokat is tettem bele, hogy még zamatosabb legyen!” – mesélte az édesanya, aki még a délutáni műszak előtt összedobta az estebédet, mire mindenki hazaér, és még a receptet is megosztotta velünk.
8-10 darab paprika
6-8 darab egész érett, tottyos paradicsom
1-1,5 liter paradicsomlé (vagy fél kiló sűrített paradicsom + víz)
1 kg darált hús
10 dkg rizs
2 fej hagyma
só, fűszerek (őrölt fűszerkömény, szerecsendió, bors)
A megmosott, kicsumázott paprikákat megtöltöm a rizzsel összekevert hússal. Ha kimarad töltelék, azokból pucér gombócokat formálok. Az egészet beleteszem egy fedeles cserép sütőtálba (nem fazékban főzöm, hanem tepsiben sütöm). A hagymákat is félbevágva közérakom, és az egész paradicsomokat úgy, hogy a pucér gombócok legyenek legfelül. Amikor minden benne, ráöntöm a paradicsomlét, fedél rá, és mehet a sütőbe, kb. másfél órára. Mi szeretjük.
Nem akar lemaradni a Metropol cikkeiről? Adja meg a nevét és az e-mail címét, és mi hetente három alkalommal elküldjük Önnek a legjobb írásokat!
Feliratkozom a hírlevélre