
A Merkúr kilép a Nyilasból: Ez a 3 csillagjegy végre felszabadul nehézségei alól
Olyan érzés lesz, mintha végre levegőt kapnánk.
Így csinálja tepsiben sütve a töltött paprikát egy igazi óvónő
Hajderné Tisje Zsófia óvodapedagógus, 5 gyermekes édesanya úgy döntött, az idei paradicsom-paprika szezontól ezúttal nem lecsóval búcsúzik.
„Egy töltött paprikát készítettem a családnak úgy, hogy a paradicsomszósz mellett egész paradicsomokat is tettem bele, hogy még zamatosabb legyen!” – mesélte az édesanya, aki még a délutáni műszak előtt összedobta az estebédet, mire mindenki hazaér, és még a receptet is megosztotta velünk.

8-10 darab paprika
6-8 darab egész érett, tottyos paradicsom
1-1,5 liter paradicsomlé (vagy fél kiló sűrített paradicsom + víz)
1 kg darált hús
10 dkg rizs
2 fej hagyma
só, fűszerek (őrölt fűszerkömény, szerecsendió, bors)

A megmosott, kicsumázott paprikákat megtöltöm a rizzsel összekevert hússal. Ha kimarad töltelék, azokból pucér gombócokat formálok. Az egészet beleteszem egy fedeles cserép sütőtálba (nem fazékban főzöm, hanem tepsiben sütöm). A hagymákat is félbevágva közérakom, és az egész paradicsomokat úgy, hogy a pucér gombócok legyenek legfelül. Amikor minden benne, ráöntöm a paradicsomlét, fedél rá, és mehet a sütőbe, kb. másfél órára. Mi szeretjük.

Olyan érzés lesz, mintha végre levegőt kapnánk.

Itt egy ínyenc partifalat Király Roland kovászos kenyeréhez.

Akár pénzügyekbe, akár kapcsolatba fektet, most jó lóra tehet.
Nem akar lemaradni a Metropol cikkeiről? Adja meg a nevét és az e-mail címét, és mi hetente három alkalommal elküldjük Önnek a legjobb írásokat!
Feliratkozom a hírlevélrePortfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.