Töltött paprika – tepsiben sütve, egész paradicsommal

Így csinálja tepsiben sütve a töltött paprikát egy igazi óvónő



Megosztás
Szerző: Fodor Erika
Létrehozva: 2023.11.06.
töltött paprika óvónő gasztró

Hajderné Tisje Zsófia óvodapedagógus, 5 gyermekes édesanya úgy döntött, az idei paradicsom-paprika szezontól ezúttal nem lecsóval búcsúzik. 

„Egy töltött paprikát készítettem a családnak úgy, hogy a paradicsomszósz mellett egész paradicsomokat is tettem bele, hogy még zamatosabb legyen!” – mesélte az édesanya, aki még a délutáni műszak előtt összedobta az estebédet, mire mindenki hazaér, és még a receptet is megosztotta velünk.

Húsgombóc magában és paprikában Fotó: Fodor Erika

Hozzávaló

8-10 darab paprika

6-8 darab egész érett, tottyos paradicsom

1-1,5 liter paradicsomlé (vagy fél kiló sűrített paradicsom + víz)

1 kg darált hús

10 dkg rizs

2 fej hagyma

só, fűszerek (őrölt fűszerkömény, szerecsendió, bors)

Sütőben főzőtt töltött paprika igazi paradicsommal Fotó: Fodor Erika

Elkészítés

A megmosott, kicsumázott paprikákat megtöltöm a rizzsel összekevert hússal. Ha kimarad töltelék, azokból pucér gombócokat formálok. Az egészet beleteszem egy fedeles cserép sütőtálba (nem fazékban főzöm, hanem tepsiben sütöm). A hagymákat is félbevágva közérakom, és az egész paradicsomokat úgy, hogy a pucér gombócok legyenek legfelül. Amikor minden benne, ráöntöm a paradicsomlét, fedél rá, és mehet a sütőbe, kb. másfél órára. Mi szeretjük.



 

 









Top hírek





Hírlevél-feliratkozás