Mutatjuk a legjobb bögréssütemény-recepteket

Ínycsiklandó receptek vasárnapra.



Megosztás
Szerző:
Létrehozva: 2023.11.19.
Módosítva: 2023.11.19.
bögrés sütemény liszt pohár bögre életmód

A Fanny magazin kihagyhatatlan bögréssütemény-recepteket gyűjtött össze egy csokorba:

Kakaós bögrés torta 

Hozzávalók (egy 24-26 cm-es formához):

A tésztához:
½ bögre (250 ml-es) finomliszt + a tepsihez
½ bögre teljes kiőrlésű liszt
1 bögre darált mandula
1 bögre holland kakaópor
1,5 tk. szódabikarbóna
1 csipet só
1 bögre cukor
1 ek. vaníliás cukor
1 bögre natúr joghurt
3 db tojás
¾ bögre napraforgóolaj + a tepsihez
A krémhez:
300 ml habtejszín
1-2 tk. porcukor
1 tasak vaníliás cukor
1½ tasak habfixáló
A mázhoz:
100 ml habtejszín
150 g étcsokoládé
A díszítéshez:
darált mandula

Elkészítési idő: 1 óra 30 perc + hűtés

1. Mérjük ki egy tálba a tészta száraz alapanyagait a bögrével, és alaposan keverjük össze. Egy másik tálban a nedves hozzávalókkal tegyünk ugyanígy. A nedves hozzávalókat adjuk a száraz keverékhez, majd konyhai robotgép vagy kézi habverő segítségével dolgozzuk egynemű tésztává. Öntsük a masszát öntsük egy kiolajozott, kilisztezett kapcsos tortaformába, és süssük készre 175 fokon kb. 45 perc alatt. Tűpróbával ellenőrizzük, hogy elkészült-e.

2. A krémhez a tejszínt verjük fel a porcukorral, a vaníliás cukorral és a habfixálóval, majd felhasználásig tegyük félre. A mázhoz a tejszínt öntsük egy fémtálba, majd vízgőz fölött forraljuk fel, és adjuk hozzá az apró kockákra vágott étcsokoládét. Keverjük addig, amíg szép, fényes krémet kapunk, azután ezt is tegyük félre.
3. A kihűlt piskótát vízszintesen vágjuk ketté. Az alsó lapot egyenletesen kenjük meg a krémmel. Tegyük rá a piskóta másik felét. Helyezzük az így kapott tortát egy sütőrácsra, és öntsük rá a csokoládémázt. A tetejét díszítsük darált mandulával. A kész tortát tegyük a hűtőbe néhány órára, hogy a krém és a máz megdermedjen. Tálaláskor forró vízbe mártott késsel szeleteljük fel.

Mákos-szőlős bögrés sütemény

Hozzávalók (15-16 szelethez):

2 db tojás

1 bögre (250 ml) cukor

100 g vaj

1 db citrom reszelt héja

1 mk. őrölt fahéj

1 tasak sütőpor

1 bögre liszt

1 bögre darált mák

1 bögre tej

250 g fehér szőlő

vaníliás porcukor a tálaláshoz

Elkészítési idő: 45 perc

1. A tojásokat a cukorral és a puha vajjal keverjük fehéredésik, majd adjuk hozzá a reszelt citromhéjat, az őrölt fahéjat, a sütőporral elvegyített lisztet, a darált mákot és a tejet. Ezután keverjük csomómentes egynemű tésztává.

2. Simítsuk a tésztamasszát egy sütőpapírral kibélelt tepsibe. A tetejét szórjuk meg a megmosott, leszemezett szőlővel, majd süssük pirosra a 180 fokos sütőben 30-35 perc alatt. Azután hűtsük ki, fordítsuk ki a tepsiből, húzzuk le róla a sütőpapírt, és éles késsel vágjuk 3×5 vagy 4×4 darabra. Vaníliás porcukorral megszórva, félbevágott szőlőszemmel díszítve kínáljuk.

Bögrés blondie

Hozzávalók (egy 200 ml-es bögréhez):

A blondie-hoz:

2 ek. olvasztott vaj

3 ek. barna cukor

3 ek. tej

½ tk. vaníliakivonat

6 ek. finomliszt

1/8 tk. só

1/8 tk. sütőpor

4 db karamella

1-2 ek. darabolt fehér csokoládé

A tálaláshoz:

vaníliafagylalt

málna

Elkészítési idő: 10 perc 

1. Tegyük egy mikrózható bögrébe a megolvasztott vajat, adjuk hozzá a barna cukrot, a tejet, valamint a vaníliakivonatot, és alaposan keverjük össze. Azután szórjuk hozzá a lisztet, a sót, illetve a sütőport, és keverjük egyneművé. Végül adjuk hozzá a feldarabolt karamellát és fehér csokoládét is.

2. Helyezzük a bögrét a mikrohullámú sütőbe, és maximum fokozaton süssük kb. 1 perc 20 másodpercig. Amikor megsült, kanalazzunk a tetejére egy gombóc fagylaltot és málnát ízlés szerint, majd azonnal tálaljuk.

Kefires-meggyes sütemény

Hozzávalók (12 szelethez):

1 pohár (150 g) kefir 
2 pohár kristálycukor
4 db tojás

1 pohár olaj

1 tasak sütőpor

1 tasak vaníliás cukor

3 pohár liszt + a tepsihez

vaj a tepsihez
680 g magozott meggy (befőtt) 
porcukor a szóráshoz

1. Tegyük egy tálba a kefirt, majd adjuk hozzá a kristálycukorral felhabosított tojásokat. Ezután forgassuk bele az olajat, valamint a sütőporral és a vaníliás cukorral elvegyített lisztet. Végül alaposan keverjük össze az egészet.
2 Simítsuk a tésztamasszát egy kivajazott, kilisztezett tepsibe, szórjuk rá az alaposan lecsepegtetett meggyet, és toljuk a 180 fokra előmelegített sütőbe 30 percre. Tűpróbával ellenőrizzük, hogy megsült-e. Végül vegyük ki, és hagyjuk kissé hűlni a süteményt. Felszeletelve, némi porcukorral meghintve tálaljuk.

Elkészítési idő: 45 perc

+++tipp+++ 

A hozzávalók kiméréséhez használja a kefir poharát.

Habkönnyű almás-diós bögrés muffin

Hozzávalók (12 darabhoz):

2 db alma

1 bögre (250 ml) liszt

1 tk. őrölt fahéj

1 tasak sütőpor

2 db tojás

½ bögre kristálycukor

½ bögre vaj

50 g darált dió

1 tasak vaníliás cukor

100 ml tej

1. Az almákat hámozzuk meg, vágjuk ketté, magozzuk ki, és reszeljük le.

A lisztet egy tálban keverjük el a fahéjjal és a sütőporral.

2. Egy másik tálban a tojásokat keverjük habosra a cukorral. Adjuk hozzá a puha vajat, a darált diót, egy csipet sót, a vaníliás cukrot és a reszelt almát, majd keverjük össze.

3. A nedves keverékhez adjuk hozzá a lisztet, és alaposan dolgozzuk össze. Ha szükséges, egy kevés tejjel lazíthatjuk a tésztát.

4. Béleljük ki egy muffinsütő mélyedéseit papírkapszlikkal, és osszuk el bennük a tésztát.

Süssük meg a süteményeket a 180 fokos sütőben 20-25 perc alatt. Tűpróbával ellenőrizzük, hogy elkészültek-e.

Elkészítési idő: 35 perc

+1

Bögrés mézeskalács

Hozzávalók (20 adaghoz):

8 bögre (250 ml) liszt + a deszkára

1 ½ bögre porcukor

1 ek. mézeskalács-fűszerkeverék

300 g margarin

1 bögre méz

3 db tojás

A mázhoz:

2 db tojásfehérje 

300 g porcukor

Elkészítési idő: 40 perc

1. Egy nagy tálban keverjük össze a lisztet, a porcukrot és a mézeskalács fűszerkeveréket. Adjuk hozzá az enyhén megolvasztott margarint, a mézet, és a tojásokat, majd keverjük össze.

2. Osszuk a masszát 3 egyenlő részre. Lisztezett deszkán nyújtsuk ki a tésztát kb. ½–1 cm vastagra, majd szaggassuk ki különböző formájú mézeskalács-kiszúróval. Tegyük őket sütőlemezre, és süssük meg a 180 fokra előmelegített sütőben kb. 10 perc alatt.

3. A mázhoz robotgéppel verjük fel félig a tojásfehérjéket, majd apránként dolgozzuk hozzá a cukrot, és keverjük fehéredésig. Töltsük a mázat habzsákba, és díszítsük vele a kihűlt mézeskalácsokat. 

 









Top hírek





Hírlevél-feliratkozás