Erre figyeljünk, ha törölközőszárítót veszünk





A törölközőszárítók a modern otthonok egyik legpraktikusabb és legkomfortosabb kiegészítői. Nem csupán új dimenzióba helyezik a fürdőszobák miliőjét, de ebben az átmeneti időben jelentősen megkönnyítik a mindennapokat. De mi alapján válasszuk ki a számunkra legjobb radiátort? Segítünk a választásban.



Megosztás
Szerző:
Létrehozva: 2023.11.12.
ruhanemű életmód fehérnemű fűtés

A Fanny magazin összegyűjtött minden fontos tudnivalót:

1.

Ezért éri meg bekötni

 

A falra szerelhető törölközőszárítóval két legyet üthetünk egy csapásra: egyrészt a fűtőtest pillanatok alatt megszárítja a vizes törölközőket, fehérneműket, apróbb ruhaneműket, másrészt önálló fűtésre is alkalmas, amivel kellemes meleget biztosít az egész család számára. Ráadásul az egészségesebb légkör megteremtésében is segít.

 

2.

A méret is számít

 

Akkor sem kell lemondanunk a fürdőszobai radiátorról, ha kifejezetten kicsi a fürdőszobánk. A hazai gyártóknál sorra jelennek meg a kisebb, laposabb, vagy különlegesebb kialakítású megoldások. Szűkös helyekre is kifejezetten esztétikus és kényelmesen elhelyezhető modellek közül válogathatunk.

 

3.

Egyszerű, de nagyszerű

 

Ha épp felújítás előtt állunk, vagy nem okoz gondot egy kisebb munkálat a lakásban, akkor jó választás lehet a meleg vizes törölközőszárító, amely bekapcsolható a központi fűtés hálózatába, így egyszerűen, a többi fűtőtesttel összhangban működhet. Nagy előnye, hogy viszonylag olcsó a működtetése.

 

4.

Amikor számít a gyorsaság

 

Ha egyszerűen beüzemelhető törölközőszárítót szeretnénk, akkor az elektromos változat a legjobb választás. Csak meg kell találnunk a helyét, majd az elektromos hálózatra kötni. Ez a szárító azonban kevésbé alkalmas arra, hogy a fürdőszobai fűtést kiváltsa, tekintve, hogy sokat fogyaszt, így folyamatos használat mellett nagyobb villanyszámlára számíthatunk.

 

5.

Ha a korszerűre esküszünk

 

A törölközőszárítók új generációja az infra technológiával működő változat, melynek lényege, hogy az elektromosságot hőenergiává alakítja, így törölközőszárítóként, de akár fűtőtestként is remekül használható. Ráadásul rendkívül energiatakarékos.

 

6.

Nézzük a teljesítményt

 

A radiátor teljesítménye határozza meg a hőleadási mutatóját. Ha bizonytalanok vagyunk, vegyük igénybe fűtésszerelő segítségét, aki az adott helyiség alapterülete és légköbméteradatai alapján pontosan ki tudja számolni, mekkora teljesítményű, hány wattos radiátorra van szükségünk.

 

 

1.

Erre figyeljünk a bekötéskor

 

Ahány fürdőszoba, annyiféle igény. A radiátor méretezése azonban elengedhetetlen a fűtési rendszer tervezésekor. Ha például az egyetlen fűtőtest a törölközőszárító lesz a helyiségben, akkor válasszunk minél nagyobb radiátort. Ne feledkezzünk el róla, ha leterítjük vizes törülközővel, a hőleadó képessége csökken.

 

2.

Hőleadás mesterfokon

 

A törölközőszárító radiátor bekötése előtt fontos kiválasztani a megfelelő teljesítménnyel rendelkező modellt. Ehhez ismernünk kell többek között a fűtőegység paramétereit és a fűtendő tér hőveszteségének arányát. Mivel ez egy elég bonyolult művelet, érdemes kikérni szakember segítségét.

 

3.

Kössük vagy bevezessük?

 

A következő szükséges adat, hogy milyen csatlakozási módot követel meg az adott modell. A hagyományos változat leginkább radiátorként funkcionál, mivel beépítve a központi kazánból kapja a meleg vizet. Ennek a hátránya, hogy ha a kazán ki van kapcsolva, akkor a törülközőszárító sem ad meleget. Ezzel szemben az elektromos változatot csak be kell dugni a fali csatlakozóba és azonnal használható.

 

4.

A legösszetettebb feladat

 

Otthonunk kialakításakor minden milliméternyi hely számít. Ezért, ha már megvan, milyen modellt szeretnénk beszerezni, utána érdemes rátérni a méretezés kérdésére. Vegyük figyelembe a radiátor elhelyezését és a legfontosabb adatokat: szélességet, magasságot és mélységet, vagyis azt, hogy mennyire áll el a faltól.

 

5.

Legyünk óvatosak

 

Ne kövessük el azt a hibát, hogy vizet töltünk az elektromos radiátorba, mert ezek egy speciális fűtőfolyadékkal működnek, ami melegítés hatására keringésbe kezd, a hőmérséklet-különbség miatt. Hogyha víz kerül a rendszerbe, az jelentősen rontja az ilyen típusú fűtőtestek hatásfokát, illetve rozsdásodást is okozhat.

 

6.

Ez lesz a tökéletes hely

 

A törölközőszárító elhelyezésénél érdemes arra figyelni, hogy esztétikusan helyezzük el, ugyanakkor ellássa a funkcióját is. Ha túl alacsonyan van a radiátor, rontja a tér esztétikumát. Ha túl magasan, akkor pedig nem lehet rátenni a törölközőt. A legjobb, ha a homlokunkkal egy szintben helyezzük fel.

 

7.

Bízzuk inkább a profikra

 

Mint mindent, ezt is könnyel el lehet rontani. Hogyha rossz oldalra kötjük a vezetékeket, akkor a várt hatás biztosan elmarad. Nem csak a törölközőnk nem szárad meg, de az egész fürdőben hideg lesz. Egy rutinos szakember azonban gyorsan és egyszerűen megbirkózik a bekötéssel.

 

8.

A végső döntés is számít

 

Az üzletekben számtalan szín közül válogathatunk, a klasszikus fehértől a króm árnyalatokon át a legdivatosabb színekig. Érdemes olyan darabot választani, amely harmonikusan illeszkedik fürdőszobánk színvilágához.





 





Ezeket olvastad már?
„Annyit keresek az OnlyFansszel, hogy a barátom már csak részmunkaidőben dolgozik és mindent én fizetek”

„Annyit keresek az OnlyFansszel, hogy a barátom már csak részmunkaidőben dolgozik és mindent én fizetek”

Májusi pénzhoroszkóp: sosem látott bőséget hoz a Jupiter és a Vénusz

Májusi pénzhoroszkóp: sosem látott bőséget hoz a Jupiter és a Vénusz

Erre figyelj oda, amikor gyümölcsfát vásárolsz

Erre figyelj oda, amikor gyümölcsfát vásárolsz

Figyelmeztetnek a szakértők: a következő világjárvány egy gyilkos gombafertőzés lehet, amely agyduzzanatot és gennyes keléseket okoz

Figyelmeztetnek a szakértők: a következő világjárvány egy gyilkos gombafertőzés lehet, amely agyduzzanatot és gennyes keléseket okoz

Top hírek





Ezek is érdekelhetik



Hírlevél-feliratkozás