RETRO RÁDIÓ

Ettől lehidalsz: pofonegyszerű dologgal csökkenthető a cukorbetegség kockázata

Nem is gondolnád, de így is elkerülheted ezt a sokakat érintő betegséget. Csak ennyit kell tenned hozzá.Megosztás
Szerző:
Létrehozva: 2023.11.30.
egészség cukorbetegség diabétesz

A cukorbetegség emberek millióinak az életét keserít meg a világon. A diabétesz olyan anyagcserezavar, amikor a szervezetben nem termelődik kellő mennyiségben a vércukorszint és a sejtek cukorfelvételének szabályozásában kulcsszerepet játszó hormon, az inzulin, vagy pedig nem hat megfelelően.

sétálás gyaloglás mozgás
Súlyos betegség kialakulását előzhetjük meg a gyaloglással Fotó: Pixabay

Azonban egy kutatás most megállapította, hogy gyorsabb gyaloglással csökkenthető a 2-es típusú cukorbetegség kialakulásának kockázatát. A tanulmányból kiderült, hogy azoknál az embereknél, akiknek a tempója gyorsabb volt, mint 3 km/h, kisebb valószínűséggel alakult ki a betegség a későbbiekben.

A Lancet Diabetes and Endo-crinology folyóiratban megjelent eredmények szerint a gyaloglási sebesség óránkénti 1 km-es növekedése 9%-kal alacsonyabb kockázatot jelent. Azok, akik gyorsabb, több mint 6 km/h vagy 3,7 km/h sebességgel haladtak, náluk 39 százalékkel csökkent a betegség előfordulásának veszélye.

Az aktivitás intenzitásának növelése, például gyorsabb gyaloglással, nagyobb általános egészségügyi előnyökkel jár. Üdvözöljük a további kutatásokat annak megerősítésére, hogy a tempó fokozása növeli-e, és ha igen, milyen mértékben a gyaloglás hatását a 2-es típusú cukorbetegség kialakulásának kockázatának csökkentésére. Bár a gyorsabb gyaloglás általában ajánlott az egészségünk megőrzése érdekében, ugyanakkor fontos, hogy az emberek olyan ütemben járjanak, amelyek kényelmes, és megfelelő a számukra

– mondta Neil Gibson, a Diabetes UK vezető tanácsadója.

„Míg a teljes gyaloglási idő növelésére irányuló jelenlegi stratégiák előnyösek, észszerű lehet arra ösztönözni az embereket, hogy nagyobb sebességgel sétáljanak, hogy megőrizzék az egészségüket” – idézte dr. Ahmad Jayedi, az iráni Semnan Orvostudományi Egyetem szerzőjét a Mirror.

 

Ezeket olvastad már?
Könnyen elkészítheted otthon a sztárok imádott desszertjeit

Könnyen elkészítheted otthon a sztárok imádott desszertjeit

Misztikus csillag forgatja fel az életünket - ezt ígéri a félemetes Antares

Misztikus csillag forgatja fel az életünket - ezt ígéri a félemetes Antares

7+1 tipp, hogy mindig biztonságosan hazajuss

7+1 tipp, hogy mindig biztonságosan hazajuss

Egyszer mosol fogat naponta? Durva dolgot okoz!

Egyszer mosol fogat naponta? Durva dolgot okoz!

Top hírek

Ezek is érdekelhetikHírlevél-feliratkozás