Leesik az állad, így még biztosan nem etted meg a palacsintát.

Levesek és pörköltek mellé is kiváló fogás.



Megosztás
Szerző:
Létrehozva: 2023.10.17.
tej töltelék káposzta4 palacsinta

Unod már az édes palacsintát? Szeretnél kipróbálni valami újat? Ha szereted a káposztát, akkor eljött a te napod. A Ripost zöldséges palacsintája isteni finom reggelire, túróval, de tejföllel és sajttal is fogyaszthatod. Leves után, ebédre is nagyon jó ötlet egy pörkölt mellé.

 

 

Hozzávalók:

  • 40 dkg liszt
  • 2 db tojás
  • 5 dl tej vagy szóda
  • 1 kk. só
  • 4 ek. olaj

A töltelékhez:

  • 70 dkg káposzta
  • 4 ek. zsír
  • 1 tk. só
  • 1 ek. cukor

Így készítsd el:

  1. Dinszteld meg a káposztát, pontosan úgy, ahogy a káposztás tésztához készítenéd. Reszeld le, sózd be, hagyd állni 30 percet. Ha levet eresztett, csavard ki. 
  2. A zsírt egy lábasban olvaszd fel, dobd rá a káposztát és kb. 45 percen keresztül, folyamatos kavargatás mellett dinszteld meg. Szórj rá a végén egy nagyon kevés cukrot. Tedd félre hűlni.
  3. Keverd ki a palacsintatésztát. Lisztbe üsd fel a tojásokat, keverd meg, add hozzá fokozatosan a tejet vagy a szódát. Majd mehet bele az olaj és a só is. Habverővel dolgozd simára. 
  4. Kend meg a palacsintasütőt olajjal, és egyesével a szokott módon süsd meg a palacsintákat.
  5.  A kész tésztát töltsd meg a káposztával, hajtsd háromszögre, esetleg szórd meg egy kevés reszelt sajttal, és told be pár percre a sütőbe. A végén tálald egy kevés tejföllel. 

 









Top hírek





Hírlevél-feliratkozás