Unod már az édes palacsintát? Szeretnél kipróbálni valami újat? Ha szereted a káposztát, akkor eljött a te napod. A Ripost zöldséges palacsintája isteni finom reggelire, túróval, de tejföllel és sajttal is fogyaszthatod. Leves után, ebédre is nagyon jó ötlet egy pörkölt mellé.
Hozzávalók:
40 dkg liszt
2 db tojás
5 dl tej vagy szóda
1 kk. só
4 ek. olaj
A töltelékhez:
70 dkg káposzta
4 ek. zsír
1 tk. só
1 ek. cukor
Így készítsd el:
Dinszteld meg a káposztát, pontosan úgy, ahogy a káposztás tésztához készítenéd. Reszeld le, sózd be, hagyd állni 30 percet. Ha levet eresztett, csavard ki.
A zsírt egy lábasban olvaszd fel, dobd rá a káposztát és kb. 45 percen keresztül, folyamatos kavargatás mellett dinszteld meg. Szórj rá a végén egy nagyon kevés cukrot. Tedd félre hűlni.
Keverd ki a palacsintatésztát. Lisztbe üsd fel a tojásokat, keverd meg, add hozzá fokozatosan a tejet vagy a szódát. Majd mehet bele az olaj és a só is. Habverővel dolgozd simára.
Kend meg a palacsintasütőt olajjal, és egyesével a szokott módon süsd meg a palacsintákat.
A kész tésztát töltsd meg a káposztával, hajtsd háromszögre, esetleg szórd meg egy kevés reszelt sajttal, és told be pár percre a sütőbe. A végén tálald egy kevés tejföllel.
Top hírek
Hírlevél-feliratkozás
Hírlevél-feliratkozás
Nem akar lemaradni a Metropol cikkeiről? Adja meg a nevét és az e-mail címét, és mi hetente három alkalommal elküldjük Önnek a legjobb írásokat!