Elképesztő ízvilág: így készítsd el ősszel a népszerű édességet!
Ki mondta, hogy halloweenkor csak csokit és cukrot kaphatnak a gyerekek? A sütőtökös amerikai palacsinta nemcsak stílusos, de kifejezetten finom megkoronázása lehet a rémisztő őszi ünnepnek. Mutatjuk a receptet, mely természetesen nem csak október 31-én készíthető el!
Hozzávalók:
20 dkg sütőtök
20 dkg liszt
2,5 dl tej
1 db tojás
2 ek. cukor
1 ek. vaníliás cukor
2 tk. sütőpor
0,5 tk. őrölt fahéj
1 csipet só
olaj a sütéshez
juharszirup vagy almapüré az ízesítéshez
Elkészítés:
A héjától és a magoktól megszabadított sütőtököt kockázzuk fel és oszlassuk el egy sütőpapírral kibélelt tepsiben, majd 200 fokon (légkeveréses sütőben 180 fokon) előmelegített sütőben süssük 25-30 percen át.
A puha sült tököt pépesítsük botmixerrel, majd hagyjuk hűlni.
Szórjuk egy tálba a lisztet, a cukrot, a sütőport, a fahéjat és a sót. Adjuk hozzá a tojást és a kihűlt sütőtökpürét, majd kevergetés közben öntsük hozzá a tejet, végül dolgozzuk az egészet habverővel csomómentessé.
Az így kapott masszából olajjal vékonyan kikent serpenyőben a hagyományos palacsintánál kisebb, ugyanakkor vastagabb palacsintákat sütünk. Ízlés szerint juharsziruppal vagy almapürével kínáljuk.
Jó étvágyat!
(Forrás: Mindmegette)
Nem akar lemaradni a Metropol cikkeiről? Adja meg a nevét és az e-mail címét, és mi hetente három alkalommal elküldjük Önnek a legjobb írásokat!
Feliratkozom a hírlevélre