Elképesztő fűszerkavalkád dobja fel a török fasírtot – Recept

Különleges ízvilágot kínál a köfte, és könnyű elkészíteni!



Megosztás
Szerző: B.P.
Létrehozva: 2023.10.01.
Módosítva: 2023.10.01.
pisztácia recept bors fasírt fahéj

Már a fűszerek sokasága megadja azt az étvágygerjesztő illatot, amit az elkészült török fasírt, a köfte látványa csak tovább fokoz. Mutatjuk a receptet, érdemes kipróbálnod!

Fotó: mindmegette.hu

Hozzávalók:

60 dkg darált marhahús 
5 dkg pisztácia 
3 gerezd fokhagyma 
1 fej kisebb vöröshagyma 
1 db tojás sárgája 
1 ek olívaolaj
5 tk cayenne bors
1 tk pirospaprika
0,5 tk római kömény  
0,25 tk őrölt szegfűszeg 
0,25 tk fahéj 
só 
bors 

 

Elkészítés

Tegyük keverőtálba a darált húst, majd sózzuk és borsozzuk. Adjuk hozzá az apróra vágott pisztáciát, a zúzott fokhagymát, valamint a felaprított vöröshagymát.
Majd jöhet a többi fűszer: a szegfűszeg a fahéjjal, a cayenne bors, a római kömény és a pirospaprika.
Ezt követően adjuk hozzá a tojássárgáját, és az egészet alaposan dolgozzuk össze egy villával.
A kapott adagot osszuk négy egyenlő részre, formáljunk belőlük hengereket, amiket hosszanti irányban szúrjuk át sütőpálcikával.
Ha megvan, kézzel nyomkodjuk meg egy kicsit a húsokat.
Az olajjal bekent grillsütőt vagy serpenyőt hevítsük közepesnél nagyobbra fokozatra, tegyük bele a sütőpálcikás husikat, és 6-8 perc alatt süssük készre.

Jó étvágyat hozzá!

/Forrás: mindmegette.hu/

 









Top hírek





Hírlevél-feliratkozás