Különleges ízvilágot kínál a köfte, és könnyű elkészíteni!
Már a fűszerek sokasága megadja azt az étvágygerjesztő illatot, amit az elkészült török fasírt, a köfte látványa csak tovább fokoz. Mutatjuk a receptet, érdemes kipróbálnod!
60 dkg darált marhahús
5 dkg pisztácia
3 gerezd fokhagyma
1 fej kisebb vöröshagyma
1 db tojás sárgája
1 ek olívaolaj
5 tk cayenne bors
1 tk pirospaprika
0,5 tk római kömény
0,25 tk őrölt szegfűszeg
0,25 tk fahéj
só
bors
Tegyük keverőtálba a darált húst, majd sózzuk és borsozzuk. Adjuk hozzá az apróra vágott pisztáciát, a zúzott fokhagymát, valamint a felaprított vöröshagymát.
Majd jöhet a többi fűszer: a szegfűszeg a fahéjjal, a cayenne bors, a római kömény és a pirospaprika.
Ezt követően adjuk hozzá a tojássárgáját, és az egészet alaposan dolgozzuk össze egy villával.
A kapott adagot osszuk négy egyenlő részre, formáljunk belőlük hengereket, amiket hosszanti irányban szúrjuk át sütőpálcikával.
Ha megvan, kézzel nyomkodjuk meg egy kicsit a húsokat.
Az olajjal bekent grillsütőt vagy serpenyőt hevítsük közepesnél nagyobbra fokozatra, tegyük bele a sütőpálcikás husikat, és 6-8 perc alatt süssük készre.
Jó étvágyat hozzá!
/Forrás: mindmegette.hu/
Nem akar lemaradni a Metropol cikkeiről? Adja meg a nevét és az e-mail címét, és mi hetente három alkalommal elküldjük Önnek a legjobb írásokat!
Feliratkozom a hírlevélre