Ha nem futja mindig marhából, vadból, megteszi a pulyka is!
Ági anyu már nyugdíjas és nagymama is, de korát meghazudtoló frissességgel süt-főz, és látja el a családot. Kérésünkre lánya, Fuglovics Ágnes küldte el „anyu hamis vadasának” receptjét, ami olyan finom, hogy senki meg nem mondaná, hogy nem vadból van.
2-3 nagyobb sárga- és fehérrépa
Zeller
Egy nagyobb pulykaszárny.
Só, bors, babérlevél
Tejföl 2 dl
Mustár ízlés szerint
2 db zsemle, nokedlitészta
Feltesszük a húst és a zöldségeket főni, bele a só, bors, babérlevél, zeller. Amikor puha a hús, kiszedjük a zöldségeket, összebotmixeljük. Tejfölt, mustárt adunk hozzá, és felöntjük a húslével. Tovább mixeljük, amíg selymes állagú lesz. Majd feltesszük a tűzre, beledaraboljuk a húst, összerottyan, és már csak a zsemlegombóc marad hátra.
Felkockázunk 2 db zsemlét, megpirítjuk. Készítünk egy sűrű nokedlitésztát, amibe beleforgatjuk a zsemlekockákat. Forró vízbe beleszaggatjuk egy kanállal. Ha kifőtt, leszűrjük. Rátesszük a mártást és a husit. Jó étvágyat!
Nem akar lemaradni a Metropol cikkeiről? Adja meg a nevét és az e-mail címét, és mi hetente három alkalommal elküldjük Önnek a legjobb írásokat!
Feliratkozom a hírlevélre