Ági anyu vadasa – Észre sem veszed, hogy hamis – Így készítsd el pulykaszárnyból!

Ha nem futja mindig marhából, vadból, megteszi a pulyka is!



Megosztás
Szerző: Fodor Erika
Létrehozva: 2023.10.10.
Módosítva: 2023.10.10.
pulykaszárny ági anyu életmód

Ági anyu már nyugdíjas és nagymama is, de korát meghazudtoló frissességgel süt-főz, és látja el a családot. Kérésünkre lánya, Fuglovics Ágnes küldte el „anyu hamis vadasának” receptjét, ami olyan finom, hogy senki meg nem mondaná, hogy nem vadból van.

Hozzávalók

2-3 nagyobb sárga- és fehérrépa

Zeller

Egy nagyobb pulykaszárny.

Só, bors, babérlevél

Tejföl 2 dl

Mustár ízlés szerint

2 db zsemle, nokedlitészta

 

Mesés hamis vadas pulykaszárnyból – Olvasói fotó

Elkészítés

Feltesszük a húst és a zöldségeket főni, bele a só, bors, babérlevél, zeller. Amikor puha a hús, kiszedjük a zöldségeket, összebotmixeljük. Tejfölt, mustárt adunk hozzá, és felöntjük a húslével. Tovább mixeljük, amíg selymes állagú lesz. Majd feltesszük a tűzre, beledaraboljuk a húst, összerottyan, és már csak a zsemlegombóc marad hátra.

Felkockázunk 2 db zsemlét, megpirítjuk. Készítünk egy sűrű nokedlitésztát, amibe beleforgatjuk a zsemlekockákat. Forró vízbe beleszaggatjuk egy kanállal. Ha kifőtt, leszűrjük. Rátesszük a mártást és a husit. Jó étvágyat!

 









Top hírek





Hírlevél-feliratkozás