Ha ezeket az ételeket kerülöd kevesebb pattanással kell szembenézned. Így győzd le a pattanásokat.
A pattanások, aknék rengeteg fiatal, sőt felnőtt életét megkeserítik. Ugyanis a közhiedelemmel ellentétben nem csak a serdülőket sújtja ez a bőrpanasz. Az okok közt számos közismert és kevésbé ismert tényező lehet.
Már maga az életmód sokat nyom a latba, ugyanis vannak ételek, amik elősegítik a pattanások kialakulását. A Szépítő oldala gyűjtötte össze egy kisokosba ezeket a bizonyos ételeket, amiket érdemes kerülni, ha szép és egészséges bőrt szeretnénk.
Magas glikémiás indexű ételek: Azok az ételek, amelyek gyorsan emelik meg a vércukorszintet, például fehér kenyér, cukros üdítőitalok és sütemények, növelhetik a pattanások kockázatát. A magas vércukorszint gyulladást és hormonális változásokat is okozhat, amelyek mind-mind hozzájárulhatnak az akne kialakulásához.
Tejtermékek: Sok tejtermék tartalmaz hormonokat ezért attól függetlenül is okozhat problémát a tej, hogy nem vagyunk laktózérzékenyek.
Cukor és édességek: A cukros italok aktiválják a zsírmirigyeket, ezért megjelenhetnek gyulladt csomók, pattanások. A cukor tehát nem csak a belső szerveinkre egészségtelen, de az arcunkat is csúnyíthatja. Persze mértékkel nem okoz ilyen problémát.
Feldolgozott élelmiszerek: A feldolgozott ételek, mint például chips, gyorséttermi ételek, gyakran tartalmaznak sok mesterséges adalékanyagot és tartósítószert, amelyek sok esetben okoznak pattanást, gyulladást.
Magas zsírtartalmú ételek: A zsírban gazdag ételek, például zsíros húsok és zsíros sajtok fokozhatják a bőr zsírosodását és az akne kialakulását.
Fontos megjegyezni azonban, hogy mindenki bőre más. A különféle érzékenységeket csak úgy lehet kiszűrni, ha kísérletezik az ember. Érdemes figyelni a bőr állapotát, és ha picit csúnyább, érdemes sorba venni, mit fogyasztottunk, aki kiválthatta. Azonban a felsoroltak a legtöbb esetben közrejátszanaki. Figyeljetek oda!
Nem akar lemaradni a Metropol cikkeiről? Adja meg a nevét és az e-mail címét, és mi hetente három alkalommal elküldjük Önnek a legjobb írásokat!
Feliratkozom a hírlevélre