Ez a módszer ezerszer meg fogja könnyíteni az életedet, és ha megcsinálod, akkor csak azt a kérdést fogod feltenni magadnak, miért nem próbáltam már ki korábban...
Sok háziasszony csak nagyokat sóhajt, amikor eszébe jut, hogy meg kellene takarítani a sütőt a ráégett zsíros maradéktól. De ahhoz, hogy a sütő csillogjon-villogjon sok türelmet, időt és kitartást igényel, és mint tudjuk, az idő pénz. Ezért most egy frenetikus módszert fogunk bemutatni, amivel könnyedén búcsút inthetsz a vakargatásnak, a vég nélküli súrolásnak. Gyerünk, elő az ecettel!
Mutatjuk, hogyan csináld:
Fogj egy hőálló tálat – ez lehet jénai, vagy akár egy kisebb lábos –, és öntsd tele fele-fele arányban vízzel és ecettel. Majd kapcsolt be a sütőt, és 220 fokon járasd két órán keresztül. A víz fel fog forrni, az ecetes gőz a sütő minden zegzugát átjárja, és feloldja a legmakacsabb lerakódásokat is. Ha letelt az idő, kapcsold ki a sütőt, csukott ajtó mellett hagyd, hogy kihűljön, majd jöhet a takarítás! Mosogatószeres vagy nedves, szódabikarbónás szivaccsal törölgesd át a sütő belsejét; könnyedén le fog jönni az odakozmált szennyeződés. Töröld át tiszta, nedves szivaccsal, majd egy száraz konyharuhával a sütőt, és máris kész a művelet - írja a Ripost.
Nem akar lemaradni a Metropol cikkeiről? Adja meg a nevét és az e-mail címét, és mi hetente három alkalommal elküldjük Önnek a legjobb írásokat!
Feliratkozom a hírlevélre