A gyermekeket a tápszerek után nehéz rászoktatni a szilárd ételekre. Azonban az ismerkedést ne ezekkel az ennivalókkal kezdjük.
A gyermeknevelés egyik legnehezebb szakasza, amikor a kisbabákat megpróbáljuk a tápszerek után a szilárd ételekre átszoktatni.
Ha te is kézzel pépesíted a zöldségeket, vagy esetleg kész termékeket vásárolsz a boltban, akkor ezek a tippek neked is nagy segítséget nyújthatnak. Charlotte Stirling-Reed baba- és gyermektáplálkozási szakértő összeállított egy online tanfolyamot a szülőknek.
A gyermektáplálkozási szakértő elmondta, hogy nem ajánlja, hogy szőlőt vagy például egész diót adjunk a kisbabáknak, mert az fulladásveszélyt okozhat náluk.
Szeleteljük fel hosszában, aztán negyedekre, mielőtt felkínáljuk. Mindig ideges leszek, amikor a babák közelében szőlőt látok, gyakran különböző gyermekzsúrokon is észre szoktam venni, hogy ezt viszik a kisbabáknak
– fogalmazott Charlotte Stirling-Reed.
A szakértő elmondta, hogy kerüljük a gabonapelyhet, a müzliszeletet és az ehhez hasonló finomságokat, mert ezek nagyon édesek, és nem ideálisak a picik számára.
„A csecsemőknek szuper tápanyagban gazdag ételekre van szükségük, az étvágyuk és a testméretük is kicsi, azonban sok energiára és tápanyagra van szükségük, ahogy az édesanyáknak is” – tette hozzá.
Charlotte Stirling-Reed elmondta, hogy nyalánkságok mellett a felnőtteknek szánt készételeket se tálaljuk fel a kisbabáknak, mert ezeknek a termékeknek magas a só- és cukorszintje, valamint az azokban lévő összetevők sem segítik a gyermekek fejlődését.
A táplálkozási szakértő azt is tanácsolja az édesanyáknak, hogy ne adjanak a csecsemőknek szénsavas, cukros italt vagy magas cukortartalmú babaleveket.
Sok idősebb gyerek és tinédzser túl sok cukros üdítőitalt iszik, ezek olyan innivalók, amelyekre nincs szükség az étrendünkben. A csecsemőknek továbbra is a tejet és vizet adjunk
– nyilatkozta a Mirrornak Charlotte Stirling-Reed.
Nem akar lemaradni a Metropol cikkeiről? Adja meg a nevét és az e-mail címét, és mi hetente három alkalommal elküldjük Önnek a legjobb írásokat!
Feliratkozom a hírlevélre