Ők Az év mentes séfjei – Akarsz velük személyesen találkozni?

Ezek a mentes séfek olyat kreáltak, hogy tíz nyelven beszél! Megkóstolnád?



Megosztás
Szerző: Fodor Erika
Létrehozva: 2023.03.13.
Mentes séfek

A Metro Gasztroakadémián idén 5. alkalommal rendezték meg az Év mentes séfje versenyt. Idén először amatőr és profi kategóriában is összemérhették a versenyzők tudásukat. Az idei év mentes séfje versenyzőkkel április 1-jén és 2-án a Csak a Mentes Fesztiválon személyesen találkozhatsz a RaM Színházban!

A profi kategória nyertese, Zsolnay Gergely „Ember és Univerzum” – fenntarthatóság egy tányéron fantázianevű étele Fotó: Kriskó Anett – Csak a Mentes

A versenyen készített ételek és desszertek mindegyike glutén-, cukor-, tejmentes és vegán. A résztvevők alternatív alapanyagok felhasználásával készítették el mentes fogásaikat, így az alkotás igazi kreatív élmény volt számukra. A verseny célja, hogy felhívja a figyelmet az allergénmentes, egészséges táplálkozás fontosságára, valamint bemutassa, hogy allergénmentesen is lehet finoman és sokszínűen étkezni.

Mindkét kategóriában elképesztő ételkölteményeket készítettek a versenyzők.

Sasinszki Szilvia Fekete-erdő tortája vegán verzióban Fotó: Kriskó Anett – Csak a Mentes 

Amatőr mentes séf: Sasinszki Szilvia

Sasinszki Szilvia, Az év amatőr mentes séfje Fotó: Kriskó Anett – Csak a Mentes

Amatőr kategóriában első helyezést ért el Sasinszki Szilvia, aki padlizsán schnitzert készített herby kuszkusszal, tahini szósszal és fehérrépapürével, valamint Fekete-erdő tortát vegán verzióban. 

A győztes amatőr mentes séf főétele: padlizsán schnitzer herby kuszkusszal, tahini szósszal és fehérrépapürével Fotó: Kriskó Anett – Csak a Mentes

Második helyezést ért el Debreczeni-Jerkovics Boglárka. A dobogó harmadik fokát Nényei Lujza foglalta el.

Profi mentes séf: Zsolnay Gergely

Zsolnay Gergely, Az év profi mentes séfje Fotó: Kriskó Anett – Csak a Mentes

Profi kategóriában diadalmaskodott Zsolnay Gergely. „Ember és Univerzum” –fenntarthatóság egy tányéron fantázianevű ételével és mentás-avokádós bavaroise krémjével, gluténmentes piskótaágyon, olajos magtészta alatt, almacukor karamellel a tetején desszert kreálmányával levette a zsűri tagjait a lábáról

A profi kategória nyertes desszertje: mentás-avokádós bavaroise krém gluténmentes piskótaágyon, olajos magtészta alatt, almacukor karamellel a tetején Fotó: Kriskó Anett – Csak a Mentes

Második helyen végzett Molnár Viktor, a dobogó harmadik fokát pedig Tikos Dávid foglalta el.

 









Top hírek





Hírlevél-feliratkozás