Zenélni akarsz? Így válassz magadnak hangszert





Életkortól függetlenül megmutatjuk, milyen hangszeren kezdj el zenélni.



Megosztás
Szerző: (x)
Létrehozva: 2023.01.30.
Módosítva: 2023.01.31.
Hangszerbemutató zene

Hangszeren játszani első pillantásra meglehetősen nehéznek tűnik. Ezért gyakran felmerül a kérdés, hogy melyik hangszert válasszam? Megtanulhatok egyáltalán játszani? Mennyi ideig tart majd a tanulás? Sok kérdés, de kevés válasz. Ne aggódj! Segítünk megoldani ezt a problémát. Megmutatjuk, milyen hangszeren tudsz elkezdeni játszani, függetlenül attól, hogy hány éves vagy. Hogyan tanuljunk meg a leggyorsabban zenélni, és hogyan tegyük ezt a hangok ismerete nélkül. Miért fontos egyáltalán egy hangszeren játszani. Erről és néhány további érvről értekezünk az alábbiakban, néhány pontban. Tarts velünk!

 

Adobe Stock

 

Hangszertanulás – előnyök

· Lehetővé teszi, hogy elszakadj a hétköznapoktól – a hangszerjáték színe a szürke hétköznapoknak. A zene hozzájárul, hogy egy időre elfelejtsük a problémákat és a felelősséget. Egyfajta ugródeszkává válik, amely utat enged annak, hogy bizonyos dolgokat teljesen más szemszögből nézz. Megnyugtatja az idegeket, és egyszerűen jobban érezzük magunkat tőle. Ennek bizonyítéka a zene különféle típusú terápiákban való alkalmazása. A hangszeren való játék képessége növeli az önbecsülést, magabiztosabbnak érezheted magad általa a körülötted lévő emberek körében. A zene akkor is jól működik, ha egy ideig egyedül szeretnél lenni.

· Cselekvésre ösztönzi az agyat – a hangszeren való játék megtanulása nemcsak manuális tevékenységekből áll, hanem sok mentális részvételt is igényel. Cselekvésre ösztönzi az agyat, és néhány hét elteltével jelentős előrelépést fogsz észrevenni nemcsak magának a játéknak a tanulásában, hanem az emlékezésben és minden szintre való összpontosításban is.

· Szenvedélyre teszel szert – a játék képességének köszönhetően új hobbit szerezhetsz, vagy kiterjesztheted a már meglévő passzióköröd. Remek kitöltője a szabadidőnek.

Melyik hangszert válasszam?

Erre a kérdésre nincs határozott válasz, de teszteld magad, és gondolj az érzéseid szerint:

· Határozd meg a hajlamaid – ha úgy gondolod, hogy jól bánsz a kezeddel és optimálisan koordinálod a mozgását, akkor a vonós és billentyűs hangszerek megfelelőek lesznek. Mit szólnál a gitár opciójához?

· Használd fel a saját és szeretteid tapasztalatait – ha már játszottál valamilyen hangszeren, akár rövidebb, akár hosszabb ideig, akkor sokkal könnyebben fogod magadba szívni a tudást. Ha a családodból valaki tud játszani valamilyen hangszeren, az minden bizonnyal segít átjutni a tanulás első lépésein. Idézz fel magadban zene-, ritmus- vagy táncórákat. Mérd fel képességeid, és válaszd ki a számodra legmegfelelőbb eszközt! Legyen ez a zongora? Miért ne!





 





Ezeket olvastad már?
„Az idősebb párommal vesztettem el a szüzességemet – de egyszerűen nem hittem el, amit ezután tett”

„Az idősebb párommal vesztettem el a szüzességemet – de egyszerűen nem hittem el, amit ezután tett”

Hihetetlen: ez a 4+1 étel elősegít a haj növekedését

Hihetetlen: ez a 4+1 étel elősegít a haj növekedését

Ez a csillagjegy ma egy hatalmas horderejű jó hírt kap

Ez a csillagjegy ma egy hatalmas horderejű jó hírt kap

„Annyit keresek az OnlyFansszel, hogy a barátom már csak részmunkaidőben dolgozik, és mindent én fizetek”

„Annyit keresek az OnlyFansszel, hogy a barátom már csak részmunkaidőben dolgozik, és mindent én fizetek”

Top hírek





Ezek is érdekelhetik



Hírlevél-feliratkozás