Aggódsz a házasságodra telepedett unalom miatt? Ezt teheted.





A romantikus kapcsolatban kialakult unalom alattomosan rombol, de a jó hír az, hogy ezen lehet változtatni. Újra megtalálhatod önmagad és a szerelmet!



Megosztás
Szerző: Metropol
Létrehozva: 2022.12.12.
házasság

 Az unalom miatt boldogtalannak érezheted magad a házasságban. A tanulmányok kimutatták, hogy ez egy olyan súlyos probléma, amely miatt a párok elveszítik egymás iránti érdeklődésüket. Mégis érdemes óvatosnak lenni, ha ugyanis inkább a barátokat helyezzük előtérbe vagy a munkába menekülünk, akkor lényegében azt keressük, hogyan lehet elkerülni az unalmat otthon, egymással. Ez a fajta „megoldás” végleges eltávolodáshoz vezet.

Happy,Bride,And,Groom,After,Wedding,Ceremony
Nem szabad alulértékelni az unalom hatalmát, mert könnyen lehet, hogy az egyik fél máshol keresi majd a boldogságot (Fotó: Shutterstock)

Megmenthető a házasság? 

Előfordul, hogy az egyik fél érzelmileg zárkózottabb, de ha sebezhetővé válik, akkor támogatásra lesz szüksége. Ha képes vagy érzelmileg újra összekapcsolódni vele, azzal megváltoztatod a látásmódját a problémák megoldhatóságáról. 

Az unatkozás alapvetően nem tűnik a legnagyobb problémának, és éppen ezért válhat komoly veszéllyé. Az egyhangúság érzete egy kapcsolatban normális és gyakori probléma, de persze enyhíteni kell a helyzeten! Első lépésként próbáljátok feltárni a mögöttes okokat! Jellemzően az elkényelmesedés, az eseménytelenség vezet stagnáláshoz. Egyes párok megtalálják azokat a tevékenységeket, amelyeket szeretnek együtt csinálni, de időnként azért nekik is érdemes megfűszerezi a dolgokat. Vannak, akik elveszítik önmagukat a kapcsolatban, ami miatt céltalanná válnak. Ilyenkor tör rájuk az egyéni unalom, amely az egész kapcsolatra átterjed. Könnyen lehet, hogy a szexuális élet hiánya tovább fokozza azt az érzést. 

Az érzelmi intimitás ugyanolyan fontos, mint a fizikai. A kapcsolat stagnálását gyakran okozhatja az, hogy a partner vagy a partnerek képtelenek megosztani az érzelmeiket. A kedvesünkkel való állandó veszekedés rendkívül káros lehet, de az önelégültség és a folyamatos megalkuvás is. Egészséges, ha időnként megosztjuk eltérő véleményeinket, és megengedjük magunknak és partnerünknek a különféle álláspontok kifejtését. 

Készen állsz változtatni?

A helyzet megoldása érdekében légy őszinte a pároddal, mondd el neki, hogy mi zajlik le benned, és dolgozzatok együtt a problémán. Találd meg a módját, hogy megtörd a berögzült napi rutint! Próbáld meglepni a szerelmed és tedd dinamikusabbá az együttlétet! Egy kis környezeti változás is segíthet az unalom megszüntetésében. Készíts listát azokról a tevékenységekről, amelyeket együtt is csinálhattok. Kezdj el fizikailag jobban közeledni választottadhoz, ez lelkileg is közelebb hoz majd titeket. Randizzatok, elevenítsétek fel az első találkozás érzését. Egy kis flörtölés segít belobbantani az elveszett szikrát. 

Ha van kedvetek, kezdjetek el együtt egy új hobbit. Azzal azonban tisztában kell lennetek, hogy néha minden erőfeszítés ellenére sem tűnik el az unalom. Ilyenkor érdemes szakemberhez fordulni, akinek a segítségével könnyebb feltárni a háttérben meghúzódó problémákat, és megváltoztatni a káros viselkedési mintákat.





 





Ezeket olvastad már?
99 éve nyílt meg az első BNV. Te emlékszel minden részletre? – Kvíz

99 éve nyílt meg az első BNV. Te emlékszel minden részletre? – Kvíz

„Gyűlölöm őt, amiért ellopta az életemet” – egy fogyatékos gyereket nevelő anya őszinte vallomása

„Gyűlölöm őt, amiért ellopta az életemet” – egy fogyatékos gyereket nevelő anya őszinte vallomása

Ennél a három csillagjegynél ma mindenképpen legyen zsebkendő, mert megríkatják

Ennél a három csillagjegynél ma mindenképpen legyen zsebkendő, mert megríkatják

61 éve jelent meg először a TV Maci. Te emlékszel az összes régi ismerősre?

61 éve jelent meg először a TV Maci. Te emlékszel az összes régi ismerősre?

Top hírek





Ezek is érdekelhetik



Hírlevél-feliratkozás