Nem tudsz dönteni a sporttáska és a bőrönd között? Így válassz, ha munka vagy nyaralás miatt utazol

Nagy fejtörést szokott okozni, hogy nyaralás vagy egy hosszabb utazás előtt milyen táskába pakoljuk a dolgainkat. Szükség van-e egy bőröndre vagy sem? Segítünk, hogy könnyebben tudj dönteni.



Megosztás
Szerző: Metropol
Létrehozva: 2022.06.22.
prokontra

Azzal mindenki tisztában van, hogy ha valaki utazni akar, akkor kétféle utazótáska közül választhat. Dönthetünk úgy, hogy a utazáshoz fontos tárgyakat egy bőröndbe rakjuk, vagy kezünkbe vesszük a dolgokat és a sporttáskát választjuk. Sokféle szempontot érdemes fontolóra venni.

Nem mindegy, hogy üzleti útra megyünk vagy csak szimplán nyaralni. Mindkét esetben más utazótáskára lehet szükség Fotó: Shutterstock

Ezért jó a sporttáska

Sokan nem szeretik a kézben vihető táskákat, mondván, hogy nagyon nehéz cipelni. Azonban bizonyos dolgaink épségben szállíthatók el vele egyik helyről a másikra. Az anyaga a legtöbbnek sűrű textilből van, így a környezeti ártalmaktól elég jól véd. Emellett a legtöbb kézitáska tartalmaz vízlepergető réteget is, így amiatt sem kell aggódni, hogy a kézben vihető táskánk beázik. A legnagyobb hátránya, és ami miatt talán nem érdemes ezt a táskafajtát választani az, hogy gyorsan elhasználódik és még ennél is gyorsabban koszolódik.

Egy sporttáskában néhány dolog könnyebben szállítható, viszont a cipekedés és az egyéb dolgok miatt gyorsan elhasználódhat és ezért ezt a táskafajtát gyakrabban kellhet cserélni Fotó: Shutterstock

A biztonság az első!

A legfontosabb és mindenek előtt való a biztonság. Így amikor koffert választunk, érdemes azt is megfontolni, hogy mennyire lesz biztonságban az, amit vinni akarunk benne. Ebből a szempontból a legbiztonságosabbnak a bőrönd tekinthető, ugyanis a legújabb típusokon már vannak kódos zárak, amelyeket a tolvajok nem tudnak feltörni, míg a kézitáskánál ez a lehetőség nincs meg, ott csak egy cipzárral és egy öntapadós fogantyúval „védekezhetünk” a rossz szándékúak ellen.

A táska kiválasztásánál figyeljünk arra is, hogy az értékeinket biztonságban tudjuk, ezért érdemes a bőröndöt választani Fotó: Shutterstock

„Könnyebb vinni a húzós bőröndöt”

„Ha a két tárolóeszköz közül lehet választani, akkor én jobban szeretem a bőröndben vinni a holmijaimat. Több szempontból is jobban szeretem, egyrészt egy bőröndöt sokkal könnyebb cipelni, mint egy sporttáskát. Ráadásul a sporttáskát, ha az utcán leteszem valahova, összekoszolódik, míg a bőrönd a kerekein áll és van egy kis kitámasztója, így nem lesz piszkos az alja. A másik, ami miatt még jobban szeretem a bőröndöt, az az, hogy a sok kis zseb miatt minden elfér benne, akár a külső tárolókba is lehet pakolni. Ja, és most jut eszembe, hogy a repülőre meg van szabva, hogy milyen kézitáskát lehet felvinni, így ebből a szempontból is egyszerűbb a bőrönd” – mondta Orsolya.

„Jobban kézreesik a sporttáska”

„Én a sporttáskát jobban kedvelem, mint a bőröndöt. Nekem sokkal jobban kézreesik egy rendes táska, mint egy húzós bőrönd. Emellett a másik tényező, ami miatt inkább sporttáskát használok, az az, hogy a vállamra tudom akasztani, így nem is annyira fárasztó és szabad a kezem. A pakolás is egy fontos dolog, ugyanis ha valamit kifelejtek vagy az utolsó pillanatban rakok el, akkor azt bárhová be tudom még süllyeszteni, míg bőröndnél az egészet ki kell pakolnom, beraknom azt, amit kifelejtettem és újra mindent visszarakni a bőröndbe” – fejtette ki a véleményét Zoltán.









Top hírek





Hírlevél-feliratkozás