Szex túl a 60-on? Ne mondj le róla!

Az idősebb korosztályban a szexualitás nem kap elég figyelmet, pedig ez is kihat az életminőségre és az egészségre. Ha vannak is nehézségek, legyőzhetők!



Megosztás
Szerző: Metropol
Létrehozva: 2022.04.19.
szexuális élet

A kutatók ugyan bizonyították, hogy az életkor előrehaladtával csökken a hormonszint, de ez nem feltétlenül jelenti a libidó mérséklődését. Az idősebbeknél ezt inkább krónikus betegségek válthatják ki, mint például a diabétesz vagy a szív- és érrendszeri betegség. Esetükben (is) a kulcs a kommunikáció mind a partnerrel, mind pedig egy szakemberrel.

Nem kell lepedőakrobatának lenni a kielégítő együttléthez! Fotó: Shutterstock

Egy kutatás szerint 65 év felett bármilyen intim probléma esetén különösen fontos lenne orvossal kommunikálni. A nőket ebben a korban inkább érintheti a hüvelyszárazság, illetve a hüvely falának elvékonyodása, míg a férfiaknak nehezebb lehet az erekció elérése. Ezen problémák mindegyikére van válasza az orvostudománynak, a többi már csak a feleken múlik.

Idősebb korban azért sem érdemes hanyagolni a szexet, mert az együttlét jobb lehet, mint fiatalabbként. Az intenzitás és az aktusok száma persze csökkenhet, de a minőség javul. A partnerrel kialakult intimitás, a tapasztalat, a megfelelési kényszer elmúlása mind elősegítik a kielégülést. A megoldás tehát: el kell engedni a mítoszokat és teret adni a vágyaknak!

Kíváncsi vagy, hogy meddig tart a jó szex? Ebből a cikkünkből ezt is megtudhatod.









Top hírek





Hírlevél-feliratkozás