RETRO RÁDIÓ

Mutatjuk, miért lehet érdemes a céges egészségbiztosítást választani





A szociális hozzájárulási adócsökkentés miatt most igazán megéri a cégeknek egészségbiztosítást kötni alkalmazottjaikra. Ráfizetés nélkül biztosíthatnak kedvezőbb lehetőségeket a munkavállalóiknak.



Megosztás
Szerző: Metropol
Létrehozva: 2022.03.22.
megéri

Munkaadó és -vállaló szempontjából is kimagaslóan jó lehetőség lehet, ha igénybe veszik az egészségbiztosítást, ugyanis ár-érték arányban verhetetlen privát egészségbiztosítást nyújthatnak munkavállalóiknak a hazai vállalkozások az év eleji adócsökkentést kihasználva — számolták ki a Grantis pénzügyi szakértői. A cégeknek ez a lehetőség nemcsak megtakarítást jelent, de így több új munkavállalót is bevonzhat.

19 019 forintért is biztosíthatják alkalmazottaikat

A szociális hozzájárulási adó csökkentésével a Központi Statisztikai Hivatal adatai alapján egy decemberi átlagkeresettel rendelkező munkavállaló esetén ez havi 19 719 forint megtakarítást jelent egy cégnek. A pénzügyi tanácsadók úgy kalkulálnak, hogy egy 10 főt foglalkoztató vállalkozás éves díjfizetést választva havi 19 019 forintért is biztosíthatja alkalmazottjait, tehát néhány forinttal kevesebbért, mint amennyit megtakarít az idei év adócsökkentéseinek köszönhetően egy átlagbért kereső alkalmazott bérköltségén. Magasabb jövedelmű dolgozók esetén pedig még kedvezőbb a helyzet.

A dolgozók magas színvonalú privát egészségügyi ellátást kapnak

A dolgozók magas színvonalú privát egészségügyi ellátást kapnak ekkora ráfordítás mellett: panasz esetén egy rövid telefonos egyeztetést követően a biztosító szervezi az ellátást. Két héten belül érkezhetnek időpontra akár egy általuk választott magánegészségügyi rendelőbe, ahol várakozás nélkül kerülnek a legjobb szakmai kezekbe, szükség esetén pedig a biztosító vezet végig a további vizsgálatokon, beavatkozásokon. Mindez hálapénz és várólista nélkül — mondta Bánfai Zsolt, a Grantis tanácsadója.

Mire terjed ki a biztosítás?

— A biztosítás kiterjedhet a rendszeres éves szűrővizsgálatra, járóbeteg és ambuláns ellátásra, nagy értékű diagnosztikára, egynapos sebészetre, szakorvosi rendelésekre, második orvosi szakvéleményre. 7/24 orvosi callcenter hívható ha panaszunk van, sőt, egyes biztosítók kórelőzménnyel is vállalják a finanszírozást — sorolta Bánfai Zsolt.

Fotó: Shutterstock

 





Ezeket olvastad már?
A TikTok mentette meg a bántalmazott anya életét

A TikTok mentette meg a bántalmazott anya életét

Erre a három csillagjegyre új kapcsolat talál csütörtökön. Közel a szerelem?

Erre a három csillagjegyre új kapcsolat talál csütörtökön. Közel a szerelem?

Nyilvánosan vetkőzik, boltban mutogatja meztelen testét az OnlyFans új sztárja – Videó

Nyilvánosan vetkőzik, boltban mutogatja meztelen testét az OnlyFans új sztárja – Videó

Erre vigyázz! Életmentő lehet, hogy mikor vacsorázol!

Erre vigyázz! Életmentő lehet, hogy mikor vacsorázol!

Top hírek





Ezek is érdekelhetik



Hírlevél-feliratkozás