Így virágozz ki Te is tavaszra





Az első hóvirágok már elkezdtek nyiladozni, a levegő is kicsit melegebb végre és a nap is korábban süt reggelente. De nem kell megvárnunk, hogy minden virág kinyíljon a tavaszi hangulathoz. Teremtsük meg magunk körül már most, néhány virágos praktikával a megújulás hangulatát. (x)



Megosztás
Szerző: Metropol
Létrehozva: 2022.02.14.
itt a tavasz

1. Hordjunk virágot

Valamiért kialakult az a szokás, hogy mintás, vidám cuccokat csak nyáron merünk hordani. Hogy honnan eredhet ez, nem tudni, de érdemes lenne rajta változtatni. Minden évszakban fel tudja dobni bárki kedvét egy-egy harsány darab. Ezért bátran vegyünk fel télen is mondjuk egy sárga kabátot zöld cipővel, máris jobbá tesz egy borús napot. Amikor a naptárra nézve látjuk, hogy közeledik a tavasz, de a természet még alszik, akkor vegyük elő a virágos holmikat. Egy könnyű nyári szoknya vastagabb harisnyával, csizmával igazán csinos viselet. És persze a férfiak is nyugodtan öltsenek virágos inget, arra egy v-nyakú pulcsi, és máris izgalmasan kandikál ki a tavasz a nyaknál.

Ha nem akarunk ilyen merészek lenni, akkor szorítkozzunk a virágokkal a kiegészítőkre. Egy virágos fülbevaló remekül passzol egy semlegesebb ruhához bármilyen alkalomra.

De azzal sem kell megvárnunk a nyarat, hogy virágkoszorúval ékesítsük magunkat, hiszen művirágokból is csodás füzéreket lehet kapni fillérekért. Dobjuk fel vele egy sima hétfői frizuránkat, sokan meg fogják dicsérni, ez biztos.

Forrás: Pixabay

2. Virágosítsuk a környezetünket

Ha már magunkat felvirágoztuk, itt az ideje foglalkozni a rajtunk kívüli dolgokkal is. Mégpedig azzal, hogy a tavaszváró hangulatot becsempésszük a lakásunkba, vagy akár az irodánkba.

Mostanában nagyon divatosak a letisztult terek, a sok fehér, szürke, bézs. Az ilyen enteriőrben már az is látványos, ha csak egy kicsi harsányságot belecsempészünk. Például a kanapéra rakunk néhány színes díszpárnát. Vagy esetleg felrakunk egy virágos sötétítő függönyt, de még egyszerűbb, hogy csak vidám tavaszi mintásra cseréljük az asztalterítőt, máris jó hangulat lengi majd be a lakást.

Aki merészebb egy kicsit ennél, drasztikusabb változást is eszközölhet, nincs is annál látványosabb, mint a nappali egyik falát beburkoló mintás tapéta. Legyünk bátrak, semmi sem végleges, ha megunjuk, akkor egy kis munkával kicserélhetjük másra, és kész.

És hogy ne csak a látványban idézzük meg a tavaszt, hozzuk be az ébredező természet illatát is a lakásba. A potpourri szuper dolog, mert eleve száraz virágokról van szó, amik folyamatosan illatoznak majd az otthonunkban. Elég egy kis tálnyit tennünk az asztalra, valami szép, színes virágokból állót, és dísznek is tökéletes, miközben tavaszi illatfelhőbe burkol minket. Virágok közt, virágillatban otthon lenni jó.

Forrás: Pixabay

3. Tavasz a konyhában

Leginkább ide az ehető virágok passzolnának, de mivel ez még csak a tavaszcsalogató időszak, nem igen van olyan virág, amit már tudnánk fogyasztani. Van azonban egy manapság egyre jobban elterjedő, egész évben friss ízeket hozó dolog, ez pedig a mikrozöldség- és csírafogyasztás.

A csíráztatás roppant egyszerű módja annak, hogy sok-sok természetes vitaminhoz és igazi, harsogó tavaszi frissességhez jussunk. Csak víz kell hozzá, egy edény és magok, valamint pár napnyi türelem. És voilá, szüretelhetünk is.

A mikrozöldségek előállítása már kicsit bonyolultabb folyamat, több feltételt kell biztosítani. Nem mindegy a hőmérséklet, a páratartalom és a termőközeg sem. De azért nem akkora ördöngösség, hogy ne lehetne gyorsan elsajátítani. Így még azelőtt, hogy a természetben bármi kibújna, friss zöldséget takaríthatunk be a konyhánkban.

Ha mégis úgy döntünk, hogy megpróbálunk beszerezni ehető virágokat, vagy csak gondolatban fel szeretnénk készülni a virág szezonra, itt egy kis segítség, hogy mely növények ehetők:

Almafa virága, árvácska, bársonyvirág, bazsarózsa, búzavirág, bodza, dália, fehér akác, fukszia, ibolya, körömvirág, orgona, levendula, metélőhagyma, rózsa, sarkantyúka, sásliliom, százszorszép, szegfű, tökvirág, tulipán.

Azért minden esetben járjunk utána, hogy az adott virág melyik része ehető, és milyen formában!

Forrás: Pixabay

Ha pedig körülöttünk már minden virágos és mi magunk is csodás színekben pompázunk, akkor irány a természet. Nincs annál feltöltőbb dolog, mint a saját szemünkkel látni az első rügyek kipattanását és az első hóvirágok szerény hajladozását. Ahogy az első tavaszi napsugarak előcsalogatják a szeplőket, úgy költözik a lelkünkbe valami különös remény, amit csak a tavasz tud elhozni.

(x)





Ezeket olvastad már?
„Az idősebb párommal vesztettem el a szüzességemet – de egyszerűen nem hittem el, amit ezután tett”

„Az idősebb párommal vesztettem el a szüzességemet – de egyszerűen nem hittem el, amit ezután tett”

Hihetetlen: ez a 4+1 étel elősegít a haj növekedését

Hihetetlen: ez a 4+1 étel elősegít a haj növekedését

Ez a csillagjegy ma egy hatalmas horderejű jó hírt kap

Ez a csillagjegy ma egy hatalmas horderejű jó hírt kap

„Annyit keresek az OnlyFansszel, hogy a barátom már csak részmunkaidőben dolgozik, és mindent én fizetek”

„Annyit keresek az OnlyFansszel, hogy a barátom már csak részmunkaidőben dolgozik, és mindent én fizetek”

Top hírek





Ezek is érdekelhetik



Hírlevél-feliratkozás