Sokan vannak, akik nemcsak a hatásáért, hanem az ízéért is fogyasztanak alkoholt, számukra nagyon jó választás a gyümölcsös bólé szilveszterre.
A szilveszter régi hagyomány már, sok embernek egyenlő az év végi, barátokkal való féktelen bulizással, másoknál meghitt éjszaka a szeretteink között, hogy azokkal búcsúztathassuk az óévet, akikkel a következőben is számíthatunk egymásra. Mindegy, hogy kemény bulira, vagy csak kis koccintásra vágysz az év végén, a bólé mindkét csoport számára jó alternatíva, finom ital, minimális alkoholtartalommal, és nagyon finom, ha jól készítik el.
Egy fontos tanácsot már előre leszögezünk, ne 31-e este kezd el elkészíteni a bólédat, ugyanis néhány óra pihentetésre szükség van az italnál. Szükséged van továbbá egy lefedhető tálra, vagy üvegre, kancsóra, akkorára ami befér a hűtődbe.
Gyümölcsök ízlés szerint változhatnak, de vannak olyanok, mint az alma-, narancsdarabok, amik plusz extrát adnak azáltal, hogy megszívják magukat az itallal és így amikor megeszed, egy új élményben lehet részed. Vannak, akik sangriával készítik egyszerűen, csupán pezsgő mellé adagolással. Mi egy másik verziót mutatunk be.
A gyümölcsöket megmossuk, feldaraboljuk, ezeket az edénybe szórjuk. A narancs- és citromlét beleöntjük, közben a cukorral összeforgatjuk és közben hozzáadagoljuk a fahéjat, a likőrt és a brandyt. Ezután addig kevergetjük, és a citromlé illetve az üdítők arányát változtatjuk, amíg a saját ízlésünknek nem lesz megfelelő. Felöntjük végül vörösborral. Ezután 3-4 órára lefedve a hűtőbe helyezzük, hogy összeérjenek az ízek rendesen. Miután kivettük a hűtőből, ásványvízzel hígítjuk, amíg fogyasztásra nem lesz tökéletes.
A Mindmegette blog készült egy oktatóvideóval azok számára is, akik nem a hagyományos bólé receptjére vágynak idén, hanem belevágnának egy másfajta elkészítési módba. Az alábbi videó segíthet azok számára, akik már unják kicsit a sima egyszerű sangriás megoldásokat és kíváncsiak az igazi profi bóléra.
Nem akar lemaradni a Metropol cikkeiről? Adja meg a nevét és az e-mail címét, és mi hetente három alkalommal elküldjük Önnek a legjobb írásokat!
Feliratkozom a hírlevélre