A szilveszteri buli elengedhetetlen hozzávalója! A bomba jó bólé receptje – Videó!





Sokan vannak, akik nemcsak a hatásáért, hanem az ízéért is fogyasztanak alkoholt, számukra nagyon jó választás a gyümölcsös bólé szilveszterre.



Megosztás
Szerző:
Létrehozva: 2021.12.30.
tuti tippek

A szilveszter régi hagyomány már, sok embernek egyenlő az év végi, barátokkal való féktelen bulizással, másoknál meghitt éjszaka a szeretteink között, hogy azokkal búcsúztathassuk az óévet, akikkel a következőben is számíthatunk egymásra. Mindegy, hogy kemény bulira, vagy csak kis koccintásra vágysz az év végén, a bólé mindkét csoport számára jó alternatíva, finom ital, minimális alkoholtartalommal, és nagyon finom, ha jól készítik el.

A bóléban van, aki nem szereti, hogyha úszkálnak a gyümölcsök, de így az igazán finom Fotó: Shutterstock

Egy fontos tanácsot már előre leszögezünk, ne 31-e este kezd el elkészíteni a bólédat, ugyanis néhány óra pihentetésre szükség van az italnál. Szükséged van továbbá egy lefedhető tálra, vagy üvegre, kancsóra, akkorára ami befér a hűtődbe.

10 fő részére alapanyagok:

Gyümölcsök ízlés szerint változhatnak, de vannak olyanok, mint az alma-, narancsdarabok, amik plusz extrát adnak azáltal, hogy megszívják magukat az itallal és így amikor megeszed, egy új élményben lehet részed. Vannak, akik sangriával készítik egyszerűen, csupán pezsgő mellé adagolással. Mi egy másik verziót mutatunk be.

  • 3 darab narancs
  • 2 darab citrom
  • 1 darab alma
  • 4 darab őszibarack
  • 5 dekagramm cukor
  • 1/4 deciliter narancslé
  • citromlé ízlés szerint ízesítve
  • 2 darab fahéjrúd
  • 4 cl narancslikőr
  • 6 cl borpárlat (brandy)
  • 4 üveg vörösbor
  • 1/8-ad liter ásványvíz
  • A gyümölcsöket megmossuk, feldaraboljuk, ezeket az edénybe szórjuk. A narancs- és citromlét beleöntjük, közben a cukorral összeforgatjuk és közben hozzáadagoljuk a fahéjat, a likőrt és a brandyt. Ezután addig kevergetjük, és a citromlé illetve az üdítők arányát változtatjuk, amíg a saját ízlésünknek nem lesz megfelelő. Felöntjük végül vörösborral. Ezután 3-4 órára lefedve a hűtőbe helyezzük, hogy összeérjenek az ízek rendesen. Miután kivettük a hűtőből, ásványvízzel hígítjuk, amíg fogyasztásra nem lesz tökéletes.

    Nem csak kancsóban lehet elkészíteni, sokan a tálkára esküsznek, több gyümölcs fér bele és könnyen lehet szedni belőle Fotó: Shutterstock

    Akik újdonságra vágynak

    A Mindmegette blog készült egy oktatóvideóval azok számára is, akik nem a hagyományos bólé receptjére vágynak idén, hanem belevágnának egy másfajta elkészítési módba. Az alábbi videó segíthet azok számára, akik már unják kicsit a sima egyszerű sangriás megoldásokat és kíváncsiak az igazi profi bóléra.





    Ezeket olvastad már?
    Ez a csillagjegy ma egy hatalmas horderejű jó hírt kap

    Ez a csillagjegy ma egy hatalmas horderejű jó hírt kap

    „Annyit keresek az OnlyFansszel, hogy a barátom már csak részmunkaidőben dolgozik és mindent én fizetek”

    „Annyit keresek az OnlyFansszel, hogy a barátom már csak részmunkaidőben dolgozik és mindent én fizetek”

    Májusi pénzhoroszkóp: sosem látott bőséget hoz a Jupiter és a Vénusz

    Májusi pénzhoroszkóp: sosem látott bőséget hoz a Jupiter és a Vénusz

    Erre figyelj oda, amikor gyümölcsfát vásárolsz

    Erre figyelj oda, amikor gyümölcsfát vásárolsz

    Top hírek





    Ezek is érdekelhetik



    Hírlevél-feliratkozás