RETRO RÁDIÓ

Hátizsák vagy oldaltáska? Segítünk, melyiket válaszd az egészséged érdekében

Az utóbbi időben már nem tudunk úgy elindulni otthonról, hogy ne kelljen magunkhoz vennünk egy táskát, amibe pakolhatunk. Ehhez azonban érdemes az egészségügyi és a kényelmi szempontokat is figyelembe venni.Megosztás
Szerző: Metropol
2021.09.14. 22:00
nehéz döntés

Amikor elmegyünk a boltba és eldöntjük, hogy új táskát szeretnénk választani, elsőre leginkább a színek és a minták fognak meg bennünket, és talán a legfontosabb dologról, a kényelmi tényezőkről megfeledkezünk. Pedig ez mindennél fontosabb, ugyanis egy táskát akár egész nap a hátunkon kell cipelnünk, ami elég megterhelő lehet.

Az egészségünk a legfontosabb!

Hosszabb távon érdemes hátitáskát vennünk, ugyanis az teljes mértékben felfekszik a hátunkra, így nem roncsolja a gerincünket, mint a válltáska, ami ha meg van pakolva, bizony lehúzza a vállat, és egy idő után gerincferdüléshez vezet. Ha valaki rövidebb ideig visel táskát, annak is érdemes inkább a hátizsákot választania.

Az oldaltáska jó választás, akár egy gyors utazáshoz is (Fotó: Northfoto)

Nem a hátizsák a legbiztonságosabb!

Vásárlás közben azon sem árt elgondolkodni, hogy a táskában tárolt dolgok mennyire vannak biztonságban egy esetleges tömegközlekedés alkalmával. Ebből a szempontól kevesebb előnyt tudunk felhozni hátizsák, mint az oldaltáska mellett. Ugyanis a közösségi közlekedésben a legjobb választás a válltáska. Miért is? Azért, mert mindig szem előtt van és oda tudunk rá figyelni, míg a hátunkon lévő tatyót tulajdonképpen „tálcán kínáljuk” a tolvajoknak. Ha a biztonságon túl tudunk lépni, akkor még ott van az egyszerűség, ugyanis egy pillanat alatt fel lehet nyitni a táskát és bele lehet helyezni bármit, akár út közben is, míg a hátizsákot teljesen le kell vennünk a hátunkról.

A hátizsáknál jobban kell figyelnünk értékeinkre (Fotó: Northfoto)

„A rejtett zsebekben minden elfér”

„Én a hátitáskát hordom szívesebben. Ennek több oka is van. Az egyik egészségügyi, ugyanis sokkal jobban felfekszik a hátamra, mint egy oldaltáska. Ráadásul azt olvastam, hogy az oldaltáska nem tesz jót a gerincnek. A másik ok, ami miatt egyébként ajánlom is, hogy mindenki hátizsákot vegyen, az a praktikum, merthogy az oldaltáska összevissza himbálózik a lábamnál, ami nagyon zavaró. Ami miatt én különösen szeretem, az az, hogy nagyon sok minden elfér benne, és kis rejtett rekeszekbe is lehet pakolni bőven” – mondta Izabella.

„Gyorsan, pár másodperc alatt lekapom a vállamról”

„Pár hónapja váltottam válltáskára, és megérte. Ugyanis sokkal jobban tudom kezelni. Emellett van egy nagyon fontos tényező, a biztonság is, hiszen egy oldaltáska sokkal jobban a szem előtt van, mint egy hátitáska, amire nem látok rá, és ez a tömegközlekedés miatt nem túl biztonságos. Azt is szeretem, hogy pillanat alatt bármit bele tudok dobni, akár futtában is. Sokan a laptop miatt váltanak oldaltáskára, mivel azt nagyon nehéz hátizsákban cipelni, bár nem lehetetlen” – fejtette ki véleményét Gábor.

A kényelem mellett fontos a kinézet is (Fotó: Northfoto)

Hogyan válasszunk táskát?

Nagyon sok szempontot kell figyelembe venni, amikor táskát szeretnénk vásárolni. Mutatjuk a legfontosabbakat:

 • Milyen alkalomra vásároljuk, üzleti, ünnepi vagy hétköznapi célra?
 • Ha nehéz dolgokat hordanánk a táskánkban, akkor ne a válltáskát válasszuk!
 • A kényelem is fontos! Érezzük jól magunkat viselése közben.
 • Fő a biztonság! Tömegközlekedésen nem javallott a hátizsák.
 • Jöhetnek a színek és a formák! Elengedhetetlen, hogy jól nézzen ki, amit viselünk!
 • Ezeket olvastad már?
  Ilyen nincs: így próbálta megnövelni a péniszét az edző, csúnyán ráfázott

  Ilyen nincs: így próbálta megnövelni a péniszét az edző, csúnyán ráfázott

  Ennek a három csillagjegynek kerül veszélybe ma a kapcsolata

  Ennek a három csillagjegynek kerül veszélybe ma a kapcsolata

  Csodás nap virradt a Bikára: mindig is erre vágyott a párkapcsolatában

  Csodás nap virradt a Bikára: mindig is erre vágyott a párkapcsolatában

  Heti horoszkóp: A Szűznek változásokat hoznak a csillagok!

  Heti horoszkóp: A Szűznek változásokat hoznak a csillagok!

  Top hírek

  Ezek is érdekelhetik  Hírlevél-feliratkozás