Gondoltad volna? Egy megevett hot dog is képes megrövidíteni az életünket





Azt mindenki tudja, hogy az életmód minősége hatással van az egészségre. De még annál is jobban befolyásolja azt, mint hitted!



Megosztás
Szerző: Metropol
Létrehozva: 2021.08.28.
táplálkozás

A Michigani Egyetem kutatói statisztikailag mutatták meg, hogy mennyi időt vesznek el életünkből vagy éppen adnak hozzá ahhoz bizonyos ételek. Számításaik szerint egy hot dog 36 perccel rövidíti meg egészséges, azaz betegség nélkül töltött életünket, míg a kesudió 26 perccel hosszabbítja meg.

(Forrás: Pixabay)

Válasszunk bölcsen! A kutatás felhívja rá a figyelmet, hogy a feldolgozott húsok és marhahús kerülésével, valamint a zöldségek, gyümölcsök, magvak és tengeri halak fogyasztásával akár napi 48 percet is hozzáadhatunk az egészséges éveinkhez. Az is kiderült, hogy a feldolgozott húsok a legártalmasabbak számunkra – írja a studyfinds.org. Ez persze nem azt jelenti, hogy egyáltalán nem lehet húst enni, de érdemes azt is megjegyezni, hogy bolygónk számára kedvezőbb a több növényi alapanyagot tartalmazó étrend.

A szakértők több mint 5800 étel esetében vizsgálták meg az egészségre és környezetre gyakorolt hatásokat. Ezután statisztikai módszerekkel rangsorolták az egyes ételeket. Azok, amelyek pozitív pontszámot kaptak, hozzáadnak, míg a negatívak elvesznek az életünkből. A kutatás jól mutatja, hogy nemcsak a drasztikus lépések, hanem már az étrend apróbb megváltoztatása is számos előnnyel jár.





Top hírek







Hírlevél-feliratkozás