RETRO RÁDIÓ

Miért jó az iPhone? Mi lenne, ha nem lenne?





Gondolati síkon érdemes eljátszani a következő feltevéssel: Milyen lett volna a világ, ha az Apple nem gyártott volna iPhone-t? Egy biztos, nem terjed el az Android. Nem lenne verseny, és a technológia túl alacsony ahhoz képest, mint most, amikor az almás cég meghatározó szereplő. Okostelefonok nélkül megvan az a szabadságunk, hogy nem csatlakozunk a világhálóra a nap 24 órájában. Nincsenek szelfik, nincsenek fotók az ebédünkről és nem kapunk állapotfrissítéseket, sőt nincs gombnyomásra bankolás vagy azonnali ételrendelés, másképp: a hétköznapjaink nem lennének ennyire megkönnyítve és a munkánkat sem segíti semmilyen okosszerkezet. (x)



Megosztás
Szerző: Metropol
Létrehozva: 2021.04.27.
iPhone

Miért olyan fontos az iPhone?

Az iPhone biztosítja, hogy az összes alkalmazás és funkció az Apple által tervezett módon elérhetővé váljon, ami nagyon különleges és egyedi felhasználói élményt tesz lehetővé. Gyakran a felhasználók ezt tartják az iPhone legjobb tulajdonságának. További előny, az Apple szigorú felügyelete az alkalmazások felett és az a képesség, hogy gyorsabban terjesztheti a frissítéseket több eszközre, mint az Androidos készülékek. Egyfajta bónusz, hogy a Steve Jobs alapította cég az iMessage-ben és más alkalmazásaiban is titkosította az adatokat.

Biztonság mindenekelőtt

Az Apple kiemelten kezeli a felhasználói adatvédelmet, így biztonságban érezheti magát minden készüléktulajdonos. A jelenlegi, főleg interneten történő támadásokkal és adathalászattal szemben különösen fontos ennek jelentősége. Például az sem véletlen, hogy az úgynevezett „csomagküldő” sms-ket nagyobb részben Android-felhasználók kapták, természetesen a telefonszolgáltatók azonnal léptek az ügyfelek érdekben, viszont az iPhone tulajdonosa védve volt a támadásokkal szemben. Az iOS tehát a legbiztonságosabb platform, amely a legjobban védi a felhasználók adatait. Ennek ára van, vagyis ezzel magyarázható többek között a készülékek magas költsége.

Az iPhone hátrányai

A legtöbb áldás, illetve előny egyben átok is. A sok jó tulajdonsága mellett nézzük, hogy milyen negatívumai vannak az iPhone-nak:

  • Túlárazott.
  • Az iPhone készülékek nem bővíthetők SD kártyával, vagyis egy 64 GB-os készülék belső memóriája tovább már nem növelhető.
  • Adatok, képek, filmek vagy zenék csak az iTunes, vagy iCloud segítségével másolhatók.
  • Kevés Google-szolgáltatás érhető el,
  • Nincs hozzájuk gyorstöltő, azt külön kell megvenni.
  • Az appok sokasága

    Nézzük a számokat:

  • Android-alkalmazások Google Play Áruházból: 2,7 millió
  • iOS-applikációk az Apple Store-ból: 1,82 millió
  • Fotó: pexels.com

    Láthatjuk, hogy az Android a nyertes, azonban a számok nem a legjobb mutatók, mert csak néhány alkalmazást használunk, és a legnépszerűbbek mindkét platformon elérhetők. Hagyományosan az iOS jövedelmezőbb platform volt a fejlesztők számára, így először az új alkalmazások az Apple rendszerén terjedtek el. Nem szabad elfeledkezni arról, hogy az Android térnyerése folyamatosan növekszik, ezért több ott az alkalmazás. Az USA-ban egyértelműen az iOS felülete a nyertes, ami az applikációkat illeti.

    Szerencsére mindkét operációs rendszer több óvintézkedést tett a rosszindulatú alkalmazások és a kémprogramok területén, ami biztonságosabbá teszi a programok letöltését, mint korábban.

    Az akkumulátor élettartama és töltése

    Az okostelefon-tulajdonosok egyik legnagyobb panaszaként az akkumulátor-üzemidő befolyásoló tényező. Az iOS úgy van optimalizálva, hogy a lehető legtöbbet kihasználja az akkumulátor működését a mAh-án belül, ugyanakkor nem általános szabály, hogy az iPhone készülékek tovább bírják, mint az Androidos eszközök.

    Az iPhone 11, iPhone X, sőt, az iPhone SE (2020) vezeték nélküli töltést és gyors töltést is támogat. Érdemes megjegyezni, hogy a gyorstöltő adaptert külön kell megvásárolni néhány iPhone-modellhez. Az iPhone 12-től kezdve külön kell töltőt beszerezni, mivel az iPhone készülékek most már csak Lightning – USB-C kábellel kerülnek forgalomba.

    A fentiekből egyértelmű, hogy élhetünk iPhone, illetve okoseszközök nélkül, természetesen vannak, akik „nem tudnak élni” enélkül, viszont az internet adta lehetőséget érdemes kihasználni a mindennapi életünk során.

    (x)





    Ezeket olvastad már?
    Nincsenek szavak: szexi lánynak hazudta magát a csaló, halálba kergette a 16 éves fiút

    Nincsenek szavak: szexi lánynak hazudta magát a csaló, halálba kergette a 16 éves fiút

    „Ez nem a gyermek veszélyeztetése, hanem ez a modern döntés” – közölte a magyar orvos

    „Ez nem a gyermek veszélyeztetése, hanem ez a modern döntés” – közölte a magyar orvos

    Megdöbbentő, de igaz: nem a vízkő a mosógép legnagyobb gyilkosa

    Megdöbbentő, de igaz: nem a vízkő a mosógép legnagyobb gyilkosa

    Kiderült: ezt a csillagjegyet hatalmas szerencse éri a mai nap

    Kiderült: ezt a csillagjegyet hatalmas szerencse éri a mai nap

    Top hírek





    Ezek is érdekelhetik



    Hírlevél-feliratkozás