Rohamosan terjed az új terápia, így épülhetsz fel otthon a koronavírusból

Új terápia nyert teret a koronavírusból gyógyulni vágyóknál. Vigyázni kell, nem minden esetben kivitelezhetők a gyakorlatok.



Megosztás
Szerző: Metropol
Létrehozva: 2021.03.21.
jóga koronavírus regenerálódás légzőgyakorlat gyógyulás

Egyre többeket érint az úgynevezett „long-covid” állapot, ők nagyon nehezen épülnek fel a koronavírusból. Amellett, hogy követjük orvosunk utasításait, a regenerálódást segíthetik azok a szakemberek által kifejlesztett jógagyakorlatok, amelyekre az interneten is rábukkanhatunk. Többek között a jogaklikk.hu oldalon is találhatunk ingyenes videókat a különféle segítő gyakorlatokról.

Fotó: Shutterstock

Lázasan nem ajánlják a gyakorlást, valamint akkor sem, ha közben fájdalmat, nyomást érzünk a mellkasunkban vagy egyre inkább melegünk van. A fentieken túl számos jó tanáccsal szolgálnak még a koronavírusból regenerálódó jógázni vágyóknak, amelyeket érdemes elolvasni a gyakorlatok megkezdése előtt.

A légzőgyakorlatok is jótékonyan hathatnak, amelyeket naponta legalább háromszor érdemes elvégezni, mivel a légzés hatékonysága már egyetlen mozgásszegény hét alatt is romlani kezd. A legjobb tehát, ha a rendszeres mozgás – így a légzőizom-gyakorlatok is – a mindennapi életünk részévé válik. Íme a Semmelweis Egyetem által közzétett videó:

Top hírek









Hírlevél-feliratkozás