Leesik az állad, csak ennyit kell tenned, hogy gyorsan el tudj aludni

Sokan küzdenek alvási zavarral, akik ráadásul már számtalan módszert és gyógyszert kipróbáltak, hogy nyugodt éjszakájuk legyen. Ez az egyszerű trükk azonban mindenkinek megoldást jelenthet.Megosztás
Szerző: Metropol
Létrehozva: 2021.03.27.
alvás pihenés nyugalom trükk

Az Arizonai Egyetem szakértője osztotta meg a trükköt, amivel egy percen belül álomra szenderülhetünk. Dr. Andrew Weil még videót is készített a légzési technikáról, amit „4-7-8 módszernek” vagy „pihentető légzésnek” is neveznek. Elalvásnál és visszaalvásnál is hasznos lehet a metódus.

Fotó: Pixabay

A lépések a következők: miután kifújtuk az összes levegőt a tüdőnkből, négy másodpercen át szükséges nyugodtan belélegezni az orrunkon át. A levegőt hét másodpercen át bent kell tartani, majd szájon át nyolc másodpercig erőteljesen kifújni - írja a Mirror.

Ezt a műveletsort elalvásig kell ismételni. A szakértő szerint négy ismétlésnek elégnek kell lennie. Weil állítja, a módszer hatékony, ugyanakkor némi gyakorlatot igényel. Minél gyakrabban próbálkozunk ezzel a technikával, annál jobban fog működni. Akárhogy is, egy próbát azért megér!

Top hírek

Hírlevél-feliratkozás