Négy fal között ragadtál? A beltéri futás is lehet izgalmas!





A karácsonyfa alá futópadot hozott a Jézuska? Összeszedtünk pár hasznos tippet, amivel bárki a maximumot hozhatja ki belőle.



Megosztás
Szerző:
Létrehozva: 2021.01.24.
futópad

Sokak számára a futópad az ellentéte mind annak, ami miatt szeretik a futást. Természetesen, így hiányzik a szabadság érzet és természet közelsége, hiszen az ember a négy fal között rekedt. A jelenlegi időszakban pedig sajnos el kell fogadni, hogy másképpen, illetve több kihívással lehet csak megoldani a futással járó örömöket. Azok számára, akik egy picit is unják a benti futást itt van pár tipp, hogy izgalmasabb lehessen a napi edzés.

Modern Futógépek

A modern gépeken már beépített képernyőn tehetünk beállításokat, és akár olyan tájakon futhatunk, mint New York vagy Peking utcája, sőt még a maratont is lefuthatjuk az eredeti helyszínén, de nem árt áttekinteni több olyan ötletet is, amik nem feltétlen evidensek mindenki számára.

Fotó: Shutterstock

Ablak mellett

Az ablakhoz közeli, illetve ablak melletti futópadok segíthetnek a monotonitás megtörésében, de persze fontos hozzá, hogy milyen is a kilátás.... Egy szép park, vagy forgalmas utca kifejezetten szórakoztató tud lenni, de egy kukákkal teli sikátor már kevésbe dobja fel a sportolót.

Elő a tükrökkel

Ha tükör előtt eddzünk, fejleszthetjük a mozgáskoordinációnkat, ráadásul egy idő után itt érzékeljük igazán, hogy a testünk milyen változásokon ment keresztül. Ezeken kívül pedig ez egy nagyon jó gyakorlat lehet arra is, hogy megszeressük a saját testünket. Folyamatosan pozitív gondolatokat fűzhetünk a kinézetünkhöz, ami hosszútávon segíthet az önmegbékélésben.

Filmnézés

A zenehallgatás egy egyértelmű megoldása lehet az unalom és az egysíkúság elűzésének. Azok számára, akik más hobbijukról sem akarnak lemondani, a futópadon való kocogás közben megnézhetik kedvenc filmjeiket, sorozataikat.

Fotó: Shutterstock

Többet, hatékonyabban

Ha esetleg unja már az egyszerű futást, vagy több testrészét hatékonyabban szeretné megmozgatni, akkor közben kézi-súlyzókat tartva, vagy erősítőmozdulatokat végezve több izmát is stimulálhatja és erősítheti.

 

Ne csak fusson!

Lehet, hogy hallott már róla, de érdemes lenne kipróbálnia is, a távgyaloglás technikáját. Bár olimpiai sportág, itthon kevesen végzik a fitwalk-ot, pedig ez az intenzív gyaloglás furcsa csípő mozgással együtt, ízületkímélően éget több kalóriát, mint a sima gyaloglás, ezzel pedig segíthet elérni a kívánt külsőt és edzettséget.

 





Ezeket olvastad már?
Így készítsünk öblítőt házilag!

Így készítsünk öblítőt házilag!

Súlyos figyelmeztetés: évente hat embert öl meg ez a népszerű étel

Súlyos figyelmeztetés: évente hat embert öl meg ez a népszerű étel

Így keressünk pénzt a lakásunkkal!

Így keressünk pénzt a lakásunkkal!

Ezek a kőkemény csillagjegyek ma elpuhulnak, érzelmes nap vár rájuk

Ezek a kőkemény csillagjegyek ma elpuhulnak, érzelmes nap vár rájuk

Top hírek





Ezek is érdekelhetik



Hírlevél-feliratkozás