Megérkezett Az ijfú Sheldon negyedik évada

A világsikerű Agymenők fő karaktere, dr. Sheldon Cooper igen különc felnőtt lett, amiben közrejátszott gyermekkora és nem hétköznapi családja is. Az ifjú Sheldon az okoskodó tudós 9 éves énjét mutatja be Texasban. A pilot sorozat negyedik évada pedig már elérhető az HBO GO műsorán.



Megosztás
Szerző:
Létrehozva: 2020.12.20.
Agymenők Sheldon

Az ifjú Sheldon az Agymenőkből jól ismert dr. Sheldon Cooper gyermekkorát és családja megpróbáltatásait követi nyomon 1989-től. Nem könnyű a matekzseni gyerkőc élete Kelet-Texasban, ahol a templomba járás és az amerikai foci a király. Eközben a tehetséges, ám kissé naiv és sérülékeny Sheldon az univerzum működésével foglalkozik, a családjának pedig meg kell találnia a módját, hogy alkalmazkodjon hozzá. Nem elég, hogy Sheldon nincs egy intellektuális szinten a szüleivel és a testvéreivel, az iskolában is rendre gondjai vannak diáktársaival és a tanárokkal.

Fotó: CBS

A 2017-ben indult sorozat nagyrészt pozitív kritikák kapott, így megrendelték a második évadot is. 2019. február 22-én pedig bejelentették, hogy újabb két évadot forgatnak, amik közül a negyedik évad november elején debütált a HBO GO-n.

Ezt is nézd meg, ha tetszett!

  • Agymenők
  • A semmi közepén
  • Csodatévők
  • LEG PILLANATOK

  • Sheldon már 9 évesen középiskolába jár: Sheldon átlagon felüli tudása és tanulékonysága már gyermekkorában kiütközött. A csodagyerek 9 évesen már középiskolába jár, és ott is hamar kimutatkozik tudása. Emiatt azonban alig vannak barátai, az osztálytársai ugyanis folyamatosan szívatják, kiközösítik fiatal kora és kimagasló képességei miatt.
  • Édesanyja ellenzi fia tanulmányait: A főszereplőt senkit nem érti meg a családjában, főként az édesanyja. Mary ugyanis mélyen vallásos életet él, eszerint látja a világot, és szeretné, ha a kis Sheldon felhagyna a tanulással és követné őt. Ehhez pedig minden eszközt bevet, még az egyetemekről érkező leveleket is eldugja fia elöl.
  • 3 TITOK

  • Anya lánya páros alakítja Sheldon édesanyját: A Sheldon fiatal édesanyját játszó Zoe Perry a valóságban annak a Laurie Metcalfnak a lánya, aki az Agymenőkben alakította Sheldon anyját. Perry egyébként nem először formálta meg anyukája fiatalkori kiadását: még a kilencvenes években több Roseanne epizódban is ő volt a kis Jackie.
  • Jim Parsons találta ki a sorozatot: Az ifjú Sheldon ötlete először az Agymenők Sheldonját alakító Jim Parsonsnak jutott az eszébe. A színész azonban nem akarta megvitatni az ötletgazda Chuck Lorre-val, mert félt, hogy sokat gondolkodna, megcsinálják-e egyáltalán. Amikor Parsons végül rászánta magát, és előadta a tervet Lorre-nak, ő azonnal igent mondott rá.
  • Parsons győzte meg Iain Armitage-t, hogy vállalja el a szerepet: A gyermek főszereplőt alakító Iain Armitage nem mondott egyből igen a felkérésre. Jim Parsons azonban hosszasan elbeszélgetett a fiatal színésszel és elmagyarázta neki a karakter, valamint a sorozat valódi koncenpcióját. Iain csak ezután bólintott rá a munkára.
  • Iain már most annyit keres, mint a profik

    Fotó: CBS

    A 12 éves színész Sheldon szerepe előtt már olyan színészekkel játszott együtt, mint Reese Wetherspoon, Nicole Kidman, Laura Dern, Meryl Streep. Armitage amióta az eszét tudja színésznek készül, tehetségét pedig szüleitől örökölte. Édesanyja és édesapja is színészkedtek, de egyikük se ért el akkor sikereket, mint fiúk, aki már most annyit keres, mint a foglalkoztatott, felnőtt előadóművészek.

    Top hírek









    Hírlevél-feliratkozás