Nincs ötleted hétvégére, készítsd el így a rizseshúst a családnak

Karsai Levkovics Mónika nem a megszokott módon készíti a rizseshúst. Ismerősei biztatására most megosztja velünk a ropgós, gyors és praktikus rizseshús receptjét.



Megosztás
Szerző: Metropol
Létrehozva: 2020.11.13.
receptek

Mónika fodrász, míg a vendég a székben ül, gyakran szóba kerül, ki , mit főz.

-Én sütőben készítem a rizibizit és a rizseshúst is, amin általában meglepődnek a háziasszonyok. Az egyik vendégem azonban kipróbálta, és nagyon bevált neki, úgyhogy rávett: osszam meg másokkal is ezt az egyszerűség és gyorsaság vezérelte módszert. Íme!

Otthon Mónika kezében fésű helyett fakanál (Olvasó felvétele

Hozzávalók:

1 kg sertéslapocka

2 nagy vagy 3 kisebb fej vöröshagyma

2 gerezd fokhagyma

őrölt pirospaprika, só, őrölt bors, őrölt kömény, majoranna babérlevél ízlés szerint.

2 nagy evőkanál sertészsír

1 tv paprika (elhagyható)

1 lehéjazott paradicsom (elhagyható)

30 dkg basmati rizs

A sütőben ropogósabb lesz (Olvasó felvétele)

Elkészítés

A zsíron az apróra vágott hagymát megdinszteljük, kicsit később mehet a fokhagyma, apróra vágott paprika, paradicsom majd rá mehet a kockára vágott hús. Fehéredésig pirítjuk vagy annál picit tovább. Piros paprika és a fűszerek mehetnek bele. A sót még nem teszem bele, azt kicsit később. Kb fél liter víz, 2-3 darab babérlevél. Kb 20 perc múlva mehet a só. Lényegében egy pörköltet főzünk. Amikor már majdnem puha a hús, ez kb 50 perc főzés a lapockánál, akkor teszem bele a rizst. Pótlom a vizet, ami elfőtt, közben a sütőt előmelegítem 200 fokra. A víz forró legyen, amivel pótlom! Fedővel a lábast beteszem a sütőbe 15 percre, végül elzárom. Benn hagyjuk még 20 percet. Ha letelt az idő, akkor veszem csak ki, és kavarom össze a rizst a hússal, mert a rizs leülepszik a lábas aljára. Ha esetleg még kemény lenne a rizs, akkor fedő vissza rá, és hagyni a gőzben tovább puhulni. Nekem vékonyfalú indukciós főzőlaphoz való lábasaim vannak, de vastag falúval is mehet, csak ott picit tovább kell bent hagyni a sütőben, hogy jó legyen.

 









Top hírek





Hírlevél-feliratkozás