Ezt árulja el rólad, hol tartod a kezed a kormányon





Ki gondolta volna, hogy az is a személyiségünkről árulkodik, hogy hogyan áll a kezünk vezetés közben?



Megosztás
Szerző: Metropol
Létrehozva: 2020.11.07.
kormány vezetés

Talán még sosem figyeltük meg, hová tesszük vezetés közben a kezünket a kormányra - ezek után azonban sokkal alaposabban fogjuk tanulmányozni a kéztartásunkat, ugyanis ez is árulkodik a személyiségünkről. Lohani Noor brit pszichoterapeuta csapatával hosszasan vizsgálta több száz sofőr személyiségét és vezetés közben mutatott hangulatát, valamint a kezük helyzetét, míg végül kilenc különböző karaktert határoztak meg a kéztartások alapján. Azt azonban Lohani leszögezi, hogy ezek nem kőbe vésett csoportok, hiszen hangulatunk folyamatosan változik, tartásunk pedig aktuális érzéseinket is kifejezik, miközben reagálunk a külvilágra, így a kezünk is gyakran el-elmozdulhat a kormánykeréken - írja a Daily Mail.

Fotó: Pixabay

1. A tökéletességhajszoló

Ez a típus mindkét kezével fogja a kormányt, az óramutatóknak megfelelő módon a jobb keze 2 óránál, míg a bal 10 óránál van. Ez az a pozíció, amit tanulóvezető korunkban az oktatók belénk sulykolnak, és a tökéletességhajszolók életük végéig alkalmaznak, hiszen a csoport tagjainak a szabályok betartása a legfontosabb vezetés közben is. A csoport tagjai figyelnek az apró részletekre is, hiszen a mottójuk: ami elromolhat, az el is romlik. Ez a mentalitás rendre megfelelő fizetéssel, kellemes élettel és sok baráttal jár, akikre inspirálóan hat a tökéletességhajszoló.

2. A minimalista

Ez a típus csak a jobb kezével fogja a kormánykereket, azt is a jobb alsó felén. Semmi felhajtás, semmi sallang, minden menjen a maga útján - ez vezérli a minimalistát, aki a lehető legegyszerűbb életet preferálja. A csoport tagjainak nincsen tengernyi barátjuk, viszont az a kevés kapcsolatuk igenis értékes, bár egy kezükön meg tudják számolni a hozzájuk közel álló embereket - ezért is tartják csak egy kezüket a kormányon.

Fotó: Pixabay

3. A főnök

Mindkét kéz erősen a kormány alsó feleire tapadva - a főnök nem engedi ki a kezéből az irányítást, számára teljesen természetes a vezető szerep. A határozottság alapvonása, bízik a saját képességeiben, ezért a környezete is gyakran és bizalommal fordul tanácsért és segítségért a csoport tagjaihoz. Ennél a típusnál kicsit több időt vesz igénybe, míg megtalálja a szerelmet, de aztán ez a kapcsolat akár egy egész életre is szólhat.

4. A támogató

Ez a típus is két kézzel fogja a kormány alsó felét - azonban fordítva, a tenyerek hátulról tapadnak a kerékre, míg a sofőr felé az ujjak látszódnak. A csoport tagjára bármilyen helyzetben számíthatnak a rokonok és barátok, hiszen mindig van hozzájuk pár biztató szava, és ha sikereket érnek el, az a támogató típust is hatalmas büszkeséggel tölti el. Lelkes és kiváló hallgatóság, nem véletlen, hogy rendre őt hívják, ha tanácsra van szükség - viszont a főnök típussal szemben nem vágyik a vezető szerepre, pozitívan szemléli, ha mások ragadják magukhoz az irányítást.

Fotó: Pixabay

5. A menő haver

Csak egy kéz hever lazán a kormánykerék csúcsán, a sofőr kényelmesen fekszik az ülésben, miközben sugárzik róla a nyugalom és az önbizalom. Mindent egyszerűen, könnyedén vesz, még magát az életet is. Még az olyan nehéz helyzetekben, mint amilyeneket most nap mint nap megélünk, sem esik kétségbe, stressz helyett lazaságot és magabiztosságot sugárzik. Minek küszködni két kézzel, mikor eggyel is ugyanolyan könnyen és lazán lehet vezetni? - írhatják ki mottóként a csoport tagjai.

6. A kalandor

Újabb egykezes sofőr - ezúttal azonban nem a külső keréken, hanem a kormány középső felén nyugszik a tenyér. Ez a típus mindig pengeélen táncol, imádja a kockázatos helyzeteket, az izgalom keresése számára egy egész életre szóló küldetés. Ami a szívén, az a száján, de a gyengéd érzéseit is ugyanilyen nyíltan felvállalja. A csoport tagjai teljes életet élnek, kimerítve minden lehetőséget, miközben a barátaik némi féltékenységgel csodálják őket merészségükért.

Fotó: Pixabay

7. A diplomata

Ez a típus mindkét kezét a kerékrészen belül, a kormány közepén tartja - ezáltal szélesebb képet lát a világból, és sokkal engedékenyebb is a többi sofőrrel é emberrel szemben. Ügyesen kerüli a vitákat és konfliktusokat, de ha bele is csöppen, könnyedén rendezi az ilyen helyzeteket, híres problémamegoldó készségéről. Ha néha-néha fel is kell emelnie a hangját, akkor a környezete tudja, komolyan kell őt venni.

8. Az ideges

Mindkét kéz erősen ráfeszül a kormánykerékre, 180°-os szöget bezárva - ez a típus úgy kapaszkodik a kormányba, mintha az élete függene tőle, és az élete többi területén is hasonlóan feszülten, riadtan áll minden kérdéshez. Szeret mindent legalább kétszer leellenőrizni, végtelenül alapos, mindig biztosra megy. Azok, akik ismerik a csoport tagjait, tudják, jó barátokra tehetnek szert köztük.

Fotó: Pixabay

9. A buldózer

Egy tenyér pihen folyton a kormány középpontja felett - készen arra, hogy bármelyik pillanatban megnyomja a dudát. Ez a típus folyton elfoglalt, hatalmaskodó, és nincs ideje az útjába kerülők gondjaira. A saját problémái megoldására sem szeret túl sok időt vesztegetni, inkább csak félretolja azokat maga elől, és esetleg később törődik velük. A környezete csodálja ennek a típusnak a bátorságát és a sikerre való hajlandóságát, és tudják, hagyatkozhatnak rá egy-egy munka elvégzésében. Komoly céljai vannak, és nem hagyja könnyen, hogy eltérítsék tőlük.





Top hírek







Hírlevél-feliratkozás