Mesevilág vagy rémálom? Több száz törpe él a férfi kertjében





A törpetulaj szenvedélye öt éve kezdődött, amikor egy kerti törpével szerette volna díszíteni az udvarát – de képtelen volt megállni.



Megosztás
Szerző: Metropol
Létrehozva: 2021.05.22.
gyűjtemény

Dave Robinson nem hétköznapi férfi: a cornwalli lakos rajong a kerti törpékért – olyannyira, hogy a házát 240 különböző darab veszi körül. Pedig Robinson eredetileg csak egyetlen díszt akart venni az akkor túlzsúfoltnak hitt kertjébe. Azonban ahogy elindult a lejtőn, már képtelen volt megállni.

Robinson szenvedélyéről először egy brit magazinműsor számolt be, de azóta egyre többek érdeklődését kelti fel a „törpemániás” férfi. Ugyan sokan kritizálták a férfi törpék lakta kertjét, a statisztikák arról árulkodnak, hogy a koronavírus következtében bevezetett korlátozások miatt az Egyesült Királyságban 20 százalékkal nőtt a kerti törpék értékesítésének aránya. Robinson azonban nem a karantén alatt szeretett bele a kerámiafigurákba – írja a Daily Mail.

Illusztráció (Pixabay)

„Az egész öt éve kezdődött, II. Erzsébet királynő jubileumi ünnepségének idején. Édesapám az Asda üzletben látott egy hatalmas, a királynőre hasonlító kerti törpét, amit nagyon aranyosnak talált, ezért nekem is mesélt róla” – idézte fel Robinson, aki azonban ekkor még úgy gondolta, nincs szükségük a szoborra, a kertjük így is elég zsúfolt volt, még egy dísz csak rontott volna a helyzeten.

Azonban Robinson agyában megragadt a gondolat, és néhány napi gondolkodás után már úgy tartotta: egyetlen kerti törpe még jól is jönne, de esetleg kettő-három is elfér még. Az üzlet viszont már eladta a királynős törpét, ezért a férfi sorra végigjárta a cornwalli üzleteket, míg végül megtalálta a szobrocskát. Hazafelé azonban nemcsak II. Erzsébet törpe-mása ült az autójában, hanem egy lovag, egy női törpe és néhány gyerektörpe is. Néhány nap múlva pedig jött egy kerámia kutya, macska, nagypapa és nagymama, a sor pedig azóta sem ért véget.

A férfi azt is elárulta, hogy bár imádja a törpéit, a karbantartásuk kész rémálom. Cornwallban elég magas a napsütéses órák száma, ezért rendszeresen kell lakkozni és újrafesteni a szobrokat, ez pedig egyhuzamban legalább ötórányi munkát jelent. Ráadásul Robinson párja nem is szereti a törpéket, így a férfi kénytelen egyedül foglalkozni a hobbijával. Ilyenkor azonban azzal szokott viccelődni, hogy hamarosan nagyobb ház után néz, hogy legyen elég hely a kerti törpéinek – és hogy vehessen még újakat is.

A rekordjait illetően a leghosszabb táv, amit egy törpéért megtett, az 1100 km volt oda-vissza, és egy alkalommal sikerült 20 törpét bezsúfolnia az autójába. Szerencséjére egyetlen rendőr sem igazoltatta, míg hazaért új szerzeményeivel.





Top hírek







Hírlevél-feliratkozás