Lehet, hogy eddig rosszul szedted a vitaminokat?! Fontos dologra figyelmeztet a szakértő

Az immunrendszerünk megerősítése ősszel a legfontosabb.



Megosztás
Szerző: K.B.
Létrehozva: 2024.09.26.
Módosítva: 2024.09.26.
kapszula vitamin táplálékkiegészítő immunrendszer

Elkezdődött a nedves, hűvös őszi időszak, és vele együtt a különféle megbetegedések korszaka. Egy erős immunrendszer azonban akadályt jelenthet a fertőzéseknek. Az emberek ilyenkor feltöltik a vitaminraktáraikat, és mérhetetlen mennyiségű kapszulát is képesek bevenni, hogy minél kevesebb időre dőljenek ki a munkából. Sokszor azonban semmit nem hatnak a vitaminok, most kiderül, miért.

Berry,And,Vegetables,Smoothie,,Healthy,Juicy,Vitamin,Drink,Diet,Or
Az őszi időszakban fontos, hogy megerősítsük az immunrendszerüket 
Fotó: Shutterstock/Képünk illusztráció

A Life.hu egy táplálkozási szakértőt idéz, aki elárulja, hogyan érdemes a vitaminokat szedni. Vannak ugyanis olyan hatóanyagok, amik együtt erősebb hatásra képesek, és akadnak olyan kapszulák is, amik szinte kioltják egymás hatását, ha ugyanabban az időben szedjük be azokat.

A tápanyagok nem csak elszigetelten működnek – kétféleképpen is összefognak: támogatják a szervezet funkcióit, és segítik egymás jobb felszívódását, de akár blokkolhatják is. Tehát, bár egy általános multivitamin kényelmes választásnak tűnhet, nem mindig ez a legjobb választás, ha egy konkrét hiányosságot próbálsz orvosolni

– árulta el Madalena Vieira Costa táplálkozási szakértő. Hangsúlyozza, két fontos hatóanyag van, amelyeket ajánlott együttesen fogyasztani, ezek pedig a magnézium és a D-vitamin. Madalena szerint a D-vitamin a legtöbb táplálékkiegészítőben inaktív formában található meg, ezért a szervezetünknek kell azt hasznosítania és átalakítania. Ehhez viszont szüksége van magnéziumra.

Szükségünk van magnéziumra, hogy ezt az inaktív D-vitamint aktív formájává alakítsuk, és így élvezhessük az egészségügyi előnyöket. Elegendő magnézium nélkül a megvásárolt és bevett D-vitamin nem lesz hatékony 

– tette hozzá a szakértő. Madalena rámutatott arra is, hogy a D-vitamin zsírban oldódik, így ajánlott magas zsírtartalmú étkezés után bevenni.

 









Top hírek





Hírlevél-feliratkozás