Gondolta volna? A társasjátékok pozitív hatásaival is küzdhetünk a koronavírus ellen

A vírus miatti bezártság egyik hatása, hogy több időt töltünk a négy fal között. Kellemes és hasznos időtöltést jelenthet így a társasok használata.Megosztás
Szerző: Komáromi Bence
Létrehozva: 2021.03.06.
egészség pándémia hobbi

„ A bezártság miatt sokan kerestek beltéri szabadidős tevékenységet és elővették a régi társasjátékokat, esetleg újabbakat is vásároltak. Akik eddig is éltek ezzel a lehetőséggel, azok már tudják, hogy milyen értékes a társasjátékkal közösen eltöltött idő. Akik nem játszottak, azok felismerték ennek az intellektuális, szórakoztató, kihívásokkal teli, elgondolkodtató… közös időtöltésnek az értékét.” – nyilatkozta lapunknak a Piatnik Budapest Kft. játékforgalmazó cég.

Fotó: Shutterstock

A társasjátékok fejlesztő hatása a gyermekekre köztudott, viszont a felnőttek számára is rengeteg pozitív hatással rendelkeznek ezek a csoportos időtöltések. A témában készült egy kutatás is, amelyben 70 éves embereket teszteltek éveken keresztül, és az eredmény azt mutatja, hogy azok a személyek, akik rendszeresen játszanak társasjátékokkal, jobb memóriával, türelemmel, és problémamegoldóképességgel rendelkeznek. A kutatás eredményét itt tekinthetik meg.

„A társasjátékoknak két nagy csoportja van, a kooperációsok és a versengők, míg az előbbinél a társas interakciók során fejlődünk, a másodiknál a fusztrációs toleranciánk, és az önbizalmunk is nő. A társas így véleményem szerint szorongás csökkentő és hangulatjavító tevékenység is, továbbá szórakozva fejleszti a kognitív képességeket, valamint a stratégiai gondolkodást – mondta el lapunk Hal Melinda pszichológus, aki maga is szokott játszani – Én a pandémia alatt például elkezdtem online malmozni. –tette hozzá mosolyogva Melinda.

A társasjátékoknak hatalmas a kínálata, és rengeteg fajtája van már napjainkba, érdemes kipróbálni az újdonságokat, akár az egyre divatosabb asszociációs játékokat, vagy kaland és fantázia világú csapatjátékokat, de vannak már szabadulószoba tematikájú társasjátékok is.

Top hírek

Hírlevél-feliratkozás