
Ezeket az ételeket ne fogyaszd, ha nem akarod tönkretenni a memóriádat!
Egyes ételek is ronthatják az emlékezőképességünket.
Már decemberben elkaphatta a vírust Cheryl Shepherd Burns és férje, az angol Nemzeti Egészségügyi Szolgálat két munkatársa. A család utólag adott hangot a közel egy évvel ezelőtt tapasztalt szörnyű egészségügyi állapotukról. A tüneteik hasonlóak voltak a ma már ismert tünetekhez, úgy, mint az ízérzék elvesztése, indokolatlan fáradtság, végtagi fájdalmak, orrfolyás.
Minden a hálaadás előtti estén kezdődött. Először Cheryl Shepherd nevelt lánya esett ágynak, még nevetve mondta is, hogy reméli, nem ez a karácsonyi ajándék.
Majd lassan az egész család produkálta a tüneteket, aminek utóhatását még ma is érzik: „A csirkének záptojás íze van, a marha íze pedig a benzinére emlékeztet” – számolt be a 43 éves nő a KentLive-nak.
Mivel az eset két hónappal az első hivatalosan bejelentett Covid-19 fertőzött előtt történt, így egyszerű influenzára gondoltak. Shepherd hét hétig tapasztalta a tüneteket, fájt a torka, folyt az orra, nyomást érzett a szívében és napról napra romlott az állapota. Ezt követően kórházba ment kivizsgálásra, de a röntgen nem mutatott ki semmilyen elváltozást, és az orvosok sem tudtak pontos diagnózist felállítani.
Miután Angliában is felütötte a fejét a járvány, áprilisban és augusztusban tesztelték a családot, a tesztek eredménye magukért beszélt, a család hordozza az antitestet, vagyis valószínűleg szenteste már vírus fertőzöttek voltak.
Egyes ételek is ronthatják az emlékezőképességünket.
Irigylésre méltó függetlenség vagy egészségtelen önfejűség?
Tippek nőknek és férfiaknak!
Nem akar lemaradni a Metropol cikkeiről? Adja meg a nevét és az e-mail címét, és mi hetente három alkalommal elküldjük Önnek a legjobb írásokat!
Feliratkozom a hírlevélre