RETRO RÁDIÓ

A sírásnak is vannak jótékony hatásai!

Bár a sírást a legtöbben valami negatív dologhoz kötik, sokszor jót tesz a testnek és a léleknek, mert így kiadjuk a felgyülemlet feszültséget. A Metropol most összegyűjtötte három jótékony hatását.Megosztás
Szerző: metropol
2020.10.11. 12:30
nyugtató jótékony hatás sírás Japán empátia feszültség

Sokan a sírásra a gyengeség jelenként tekintenek, ezért ha ingert éreznek egy kiadós bőgésre, inkább visszafojtják. A több kutatás viszont azt bizonyítja, hogy a sírásnak számtalan jótékony hatása van. A Metropol most hármat gyűjtött össze közülük.

1. Nyugtató hatású

Sokszor érzünk ingert a sírásra, ha valaki felidegesít, megbánt minket vagy egy szomorú dolog történik velünk. Ez egy természetes reakció, a sírás ugyanis csökkenti a feszültséget és a stresszt, valamint segít kordában tartani érzelmeinket, ezáltal tudatosabban tudjuk kezelni a helyzetet. A beépített önnyugtató mechanizmus úgy működik, hogy a sírás aktiválja a paraszimpatikus idegrendszert, amely segíti visszanyerni az ember higgadtságát.

2. Fájdalomcsillapító

Sírás közben megemelkedik az oxitocin- és endorfin-, vagyis boldogsághormon-szint, melyek természetes fájdalomcsillapítóként működnek.

3. Empátiát vált ki

A szakértők szerint a sírás egyfajta biológiai „piros jelzésként” is működik, és jelzést küld az ember környezetében tartózkodók felé. Ezzel kivívja az emberek empátiáját, és segítségnyújtásra, támogatásra ösztönzi őket.

Sírókurzusokat tartanak Japánba

A sírás jótékony hatásaiban a japánok hisznek a legjobban. Szerintük heti egy alapos sírásra mindenkinek szüksége van ahhoz, hogy le tudja küzdeni a mindennapok nehézségeit és kiegyensúlyozottabban legyen a hétköznapokban. Annyira fontosnak tartják, hogy még fizetni is hajlandóak azért, hogy valaki hétről hétre megríkassa őket.

Hidefumi Yoshida sírótrénerkért pénzért sírókurzusokat tart. Foglalkozásain megható filmrészletekkel és érzelmes levelek felolvasásával érik el, hogy az oda látogatók elsírják magukat, ezáltal pedig megtisztuljanak a felhalmozódott stressztől.

 

Ezeket olvastad már?
Idén korábban indul az allergiaszezon – Ez az oka

Idén korábban indul az allergiaszezon – Ez az oka

Vigyázz, ezek az ételek betegíthetnek meg karácsonykor

Vigyázz, ezek az ételek betegíthetnek meg karácsonykor

Ha eddig utáltál sportolni, ezek után biztos elkezdesz mozogni

Ha eddig utáltál sportolni, ezek után biztos elkezdesz mozogni

 A rozmaring csodát tesz a testtel, kívül-belül

A rozmaring csodát tesz a testtel, kívül-belül

Top hírek

vírus

Mi az RSV vírus?

Főleg a kisgyermekeket és az időseket támadja meg, tünetei hasonlóak, mint az influenzáé és a Covid–19-é.Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás