Így is hozzájuttathatjuk szervezetünket a D-vitaminhoz

Napjainkban már egyáltalán nem okoz gondot, hogy akkor is élvezhessük a napozás örömét, amikor véget ér a nyári időszak.Megosztás
Szerző: Metropol
Létrehozva: 2020.09.10.
napfény

A nyár véget értével újra felmerül a kérdés, hogy a mesterséges kémiai készítményeken, táplálékkiegészítőkön kívül, hogyan pótolható a D-vitamin hiánya. Habár a probléma ezen készítményekkel orvosolható, a legtermészetesebb megoldás az volna, ha a szervezet maga állítaná elő az optimális működéséhez elengedhetetlen vegyületet. Akár a napfény vagy a szoláriumozás generálta UVB-sugárzás által, amely köztudottan elősegíti a D-vitamin termelődését. Utóbbi szolgáltatás télen-nyáron, időjárástól függetlenül is elérhető. A hatósági előírások betartásával, megfelelő fertőtlenítéssel a szolárium szolgáltatás igénybevétele a jelenlegi járványhelyzet ellenére sem korlátozott, semmi nem állhatja útját a rendszeres barnulásnak.

A D-vitamint pótolni kell
Fotó: Shutterstock

Az UV-fény pozitív hatással van számos élettani folyamatra, kezdve a D-vitamin termeléstől az emberek hangulatának, közérzetének javításáig. A legjobb természetes UV-fény forrás a Nap, azonban a napozás során is körültekintően kell eljárni - hangsúlyozta Klein Péter a KiwiSun alapítója.

A szolárium használat ugyan nem tudja pótolni a szabadban töltött időt, a természetes napfényt, de ez egyben előnyt is jelent abból a szempontból, hogy egész évben, év- és napszaktól függetlenül ugyanaz az UV-fény dózis éri az egyenletes, ragyogó barnaságra vágyókat. A hatósági előírások szigorúan meghatározzák a szoláriumok által kibocsátott UV-fény maximális erősségét. Ezért bőrtípustól függően mindenki részére egyedi, biztonságos napozási idő alkalmazható, és amiatt sem kell aggódni, hogy nyoma marad a bikininek vagy a fürdőnadrágnak.

Top hírek

Hírlevél-feliratkozás