2023 tavaszán könnyed és derűs lett a magyar divat





A divat világában hagyományosan New York, London, Milánó és Párizs határozza meg a trendeket, de az elmúlt időkben új városok és tervezők is nagy erővel törnek be a meghatározó szereplők közé. A koppenhágai és magyar divathét is egyre nagyobb teret követel magának az élmezőnyben, ahol már a magyar cégek és tervezők, vagyis az AERON és a NANUSHKA is komoly figyelmet kapnak.



Megosztás
Szerző:
Létrehozva: 2023.05.05.
divat AERON nanushka trend

Letisztult vonalak, ez a tavaszi AERON

Az AERON alapító tervezője, Áron Eszter így mesélt a koppenhágai divathét előkészületeiről. „Amikor elkezdtünk dolgozni a 2023-as tavasz–nyári kollekciónkon, egyszerre éreztük azt a csapatomban, hogy egy kis könnyedségre, lazaságra, derűre vágyunk. A kollekció kosztümjei leheletvékony gyapjúból készültek, bővebbek és még letisztultabbá váltak, mint korábban, valamint egy derűt árasztó színben, a rózsaszín egy nagyon kifinomult árnyalatában készültek: így alkotva tökéletes egyensúlyt a maszkulin szabás és a nőies árnyalat között.”

Fotó: AERON

Nyáron is jöhet a kötött

A kötött ruhadarabok idén nyáron is divatban lesznek: hordoznak egy bizonyos újszerűséget, és ha kellő műgonddal készülnek, a laza kötésnek köszönhetően kifejezetten praktikusnak számítanak a hőségben. „A jó időre tekintettel kifejezetten olyan fonalakat választottunk, amelyekből lazán kötött, tapintásra hűvös ruhadarabokat tudtunk készíteni, a ránk jellemző visszafogott színekben és sziluettekben. Ez a fekete nyári kötött ruha például a nehezebb anyagnak köszönhetően tökéletesen esik és előnyösen állhat mindenkinek. Igazán kifinomulttá pedig a ruhát ékszerként díszítő, aranyszínű A gomb teszi” – mondta el Eszter. 

Fotó: AERON

Az AERON ékszerek megkoronázzák a nőket

„Tavaly nyáron már a nemzetközi divatszakma megismerkedhetett a koppenhágai divatbemutatónkon az ékszer kollekciónkkal, idén tavasszal pedig végre mindenki számára elérhetővé vált a weboldalunkon és a Szervita téri üzletünkben” – meséli a tervező.  „Az első kapszulakollekciónk arany- és ezüstdarabjai a márka kezdőbetűjét formázó A motívumból rajzolódnak ki és olyanok, mint a pont egy mondat végén: megkoronázzák a megjelenését egy nőnek.” 

Fotó: AERON

Nanushkánál hódít a horgolt

Az egyik legnagyobb tavaszi trend a horgolt darabok, legyen szó ruháról vagy felsőről, férfi vagy női viseletről. Ez a trend nemcsak felidézi a Nanushka magyar örökségét, hanem izgalmas mintákkal és kényelmes, szellős anyagokkal frissíti a gardróbunkat.

Fotó: Nanushka

Visszatérnek a bézs és lime árnyalatok

A bézs ruhák örök darabok, ebből adódóan elengedhetetlenek a fenntartható ruhatárból. A letisztult színeket és szabásokat könnyen fel lehet dobni egy merészebb színű kiegészítővel. A bézsen kívül az egyik legmenőbb tavaszi szín a lime, a kettő együtt pedig tökéletes párosítás. Ha a lime színnel még csak most kezdünk barátkozni, akkor egy kisebb kiegészítő, például egy pénztárca jó bevezetés lehet ehhez a trendhez. Akár a horgolt darabokat és a bézs árnyalatokat is lehet ötvözni egy laza, kényelmes, ugyanakkor összeszedett megjelenéshez. 

Fotó: Nanushka

Feltűnő rojtok dobják fel tavasszal a ruhát

A tavasz legfeltűnőbb trendje lett a rojt, mely most minden formában megjelenik a ruhákon, felsőkön, szoknyákon, de még a táskákon is. Ezzel a játékos, de elegáns trenddel garantált, hogy felélénkítjük a ruhatárunkat és a nyári estéket.

Fotó: Nanushka

Laza farmer a mindennapokra

A hétköznapokra a laza farmerdarabok divatosak most. Ugyanakkor nemcsak egyszerű kék farmernadrágokat és dzsekiket kell elképzelni, hanem mintás ingeket és bézs szetteket is. Ennek a trendnek a lényege a kényelem és az ebből adódó lazaság, így mindenki találhat magának való darabokat most a magyar tervezők kínálatában.

Fotó: Nanushka

Igazán praktikusak az oversize táskák

A nagy méretű táskák idén tavasszal nemcsak trendik, praktikusak is. A micro táskák helyett most az oversize táskák jöttek divatba. Ezek a kiegészítők sokoldalúan használhatóak és reggeltől estig mindenhová praktikusak. Akár mindennapi használatra, akár kisebb vagy nagyobb utazáshoz is jól jönnek. Az oversize táska egy alapdarab, ami elengedhetetlen egy nő kelléktárába.

Fotó: MARTON KECSKES

 





 





Ezeket olvastad már?
Nyáron lesz az esküvőd, vagy csak meghívtak egyre? Ezek a szettek nem kerülnek többe 30 ezernél

Nyáron lesz az esküvőd, vagy csak meghívtak egyre? Ezek a szettek nem kerülnek többe 30 ezernél

Gyönyörű combokról szól az idei nyár - visszatér a falatnyi forrónadrág a pesti utcákra - galéria

Gyönyörű combokról szól az idei nyár - visszatér a falatnyi forrónadrág a pesti utcákra - galéria

Hihetetlen, de igaz! Ezek a szettek nemcsak csinosak, szerencsét is hoznak

Hihetetlen, de igaz! Ezek a szettek nemcsak csinosak, szerencsét is hoznak

Ne költs egy vagyont jelmezre! Így oldd meg a szekrényből menőn a farsangi buliszettedet

Ne költs egy vagyont jelmezre! Így oldd meg a szekrényből menőn a farsangi buliszettedet

Top hírek





Ezek is érdekelhetik



Hírlevél-feliratkozás