A legtutibb szépségtrükkök a hétköznapokra





A TikTok, az Instagram és a YouTube szépség bloggerei számos olyan, úgynevezett beauty hacket osztanak meg követőikkel, amelyeket a hétköznapi szépségápolási rutinunkba beillesztve otthon is érhetünk el olyan eredményeket, mint egy alapos kozmetikai kezeléssel. Ezekből gyűjtöttünk össze néhányat.



Megosztás
Szerző:
Létrehozva: 2022.09.02.
trükkök

A bőrünk nem csupán az egészségi állapotunkat mutatja, hanem az éveink számát is nyomon lehet követni rajta. Némi trükkel és odafigyeléssel azonban halványíthatjuk ezeket a nyomokat, és a fáradtság jelei is kiradírozhatók.

Ne ázzunk sokáig a forró vízben, válasszuk inkább a zuhanyt Fotó: Shutterstock

Ne ázzunk sokáig forró vízben

A kellemes lazulás a fürdőkádban, vagy egy hosszú, forró zuhany, vitathatatlanul ellazít. A túl hosszú ideig tartó forró fürdő azonban nem tesz jót a bőrnek: száraz lesz és nyálkás. Naponta tíz-tizenöt perc untig elég a meleg kényeztetésből.

A hidratáló testápoló törülközés előtt is hasznos

A hidratáló krémek segítenek elkerülni a forró fürdő után a bőr kiszáradását. Ha enyhén nedves testre masszírozzuk be, akkor mélyebben felszívódik, és az alsó bőrszövetekhez is elérhet.

Konyhai megoldások

Nézzünk körül a konyhába, és bátran használjuk bőrradírozásra a barna cukrot, pakolásnak pedig a mézet és az olívaolajat. A hatás látványos és szinte azonnali.

A fogkefe az száraz ajkak ellen is jó

A fogmosás rutinjába iktassuk bele azt is, hogy az ajkainkat óvatosan átdörzsöljük a fogkefével, Meglepően puha lesz utána a szánk. Egy plusztitok: ha ajakbalzsamot használunk közvetlenül utána, természetesen telt szájat kapunk.

Az arckrémbe keverjünk szépítő olajokat Fotó: Shutterstock

Az olajok titkos hatása

Ha keveset aludtunk, és nyúzott az arcunk, akkor is kelthetjük a pihentség illúzióját. Az arcbőr frissességét felturbózhatjuk a retinol olaj segítségével. Ez az egyik a legfontosabb vitamin a bőr számára, és igazi szupersztár, ha rapid ránctalanításról van szó. Az ébredés utáni fakó, száraz bőr ellen a hialuronsav a legjobb barátunk, ami az arcnak dús textúrát kölcsönöz. A koffeines olaj pedig a kipirosodás ellen használ.

A szemöldök akkor hangsúlyos, ha nem az

Sokszor elég néhány trükköt alkalmazni, és máris úgy nézünk ki, mintha profi sminkes dolgozott volna rajtunk. Az arcunk egyik fontos része a szemöldök, amire csak akkor figyelünk fel, ha valaki nagyon kiszedeti, vagy feltűnő színűre befesti. Ilyenkor viszont azonnal érezzük a súlyát. Ahhoz, hogy összeszedett legyen az arcunk, elég, ha szemceruzával finoman áthúzzuk és zselével formára fésüljük, és optikailag máris frissebbnek tűnünk.

Felejtsük el a kócos hajat, ha kialvatlan az arcunk Fotó: Shutterstock

Felejtsük el a hóbortos kócos frizurát

Bár a természetesen kesze-kusza frizura nyáron nagyon divatos, a kócos konty elkészítése is sokszor rengeteg időt vesz igénybe, az azonban biztos, hogy ha fáradtak, vagyunk nem tesz jót a „most keltem fel az ágyból” stílus. Egy kis hajlakkal kordában tartott konty csinosabb. Fontos szabály azonban, hogy ha nagyon fáradtak vagyunk, akkor a szoros lófarkat hanyagoljunk, hiszen nagyon kiemeli arcunkat.





Top hírek







Hírlevél-feliratkozás