A családok védelme közös európai ügyünk!





A család értéke Európában című konferencián az Európa Projekt 2021 családokkal kapcsolatos kutatási eredményeit. mutatták be. A felmérésből kiderült, hogy Magyarországon továbbra is kiemelten fontos szerepet tölt be a család; az emberek úgy vélik, hogy az állam feladata támogatni a fiatalokat, a nagycsaládosokat és az időseket, illetve, hogy a demográfiai problémákat nem a migrációval kell megoldani.



Megosztás
Szerző: Fodor Erika
Létrehozva: 2022.03.21.
I. kerület családok

„Az európai emberek a családok megerősítésében látják a jövőt, úgy gondolják, hogy meg kell őrizni a családi értékeket. A családok védelme közös, európai ügyünk” – mondta Fűrész Tünde, a Kopp Mária Intézet a Népesedésért és a Családokért elnöke a KINCS és a Századvég Alapítvány közös rendezvényén. Fűrész Tünde hozzátette, Magyarországon a kormányzat családpolitikája eredményes: jelenleg ötből négy tervezett gyermek születik meg, duplájára nőtt a házasságkötések száma, felére csökkent az abortuszoké.

A Kopp Mária Intézet és a Századvég kutatói A család értéke Európában című konferencián Fotó: KINCS

Több házasság, kevesebb válás és abortusz

Orbán Balázs, a Miniszterelnökség miniszterhelyettese: 2010 és 2020 között 5 százalékra emelkedett a GDP-n belül a családtámogatások összege, 2022-től pedig a GDP 6,2 százalékát is eléri. „Magyarország ezzel az első helyen áll az Európai Unióban” – hangsúlyozta. Hozzátette, az elmúlt évtizedben komoly eredményeket értek el a családpolitikával: kétszázezerrel több gyermek született, mintha nem lettek volna a családtámogatások, folyamatosan nő a házasságkötések száma, a válások és abortuszok száma pedig csökken.

Fűrész Tünde: Az európai emberek a családok megerősítésében látják a jövőt Fotó: KINCS

Igen a támogatások folytatására

A termékenységi ráta 1,2-tól 1,6-ra emelkedett, ilyen fejlődést egy évtized alatt Európában más ország nem tudott elérni” – ismertette az államtitkár. A kutatás eredményeiről beszámolva elmondta: a magyarok 90 százaléka nem a bevándorlással, hanem belső forrásból oldaná meg a népesség növelését, négyötödük kiáll a nagycsaládosok támogatása mellett, és szintén 90 százalék fontosnak tartja, hogy saját tulajdonú ingatlanban éljen.

Ha április 3-án a választók ismét a jelenlegi kormánynak szavaznak bizalmat, a következő időszak legfontosabb kormányzati területe a családtámogatási rendszer bővítése és a hadseregfejlesztés folytatása lesz, mert ez a két terület a béke és a magyar családok biztonságának záloga.” Orbán Balázs kitért az orosz–ukrán háborúra is, amely óhatatlanul hatással van az itt élőkre: Magyarországnak ki kell maradnia a háborúból, és meg kell akadályozni, hogy a konfliktus árát a magyar családok fizessék meg!

Orbán Balázs: Ha április 3-án a választók ismét a jelenlegi kormánynak szavaznak bizalmat, a következő időszak legfontosabb kormányzati területe a családtámogatási rendszer bővítése és a hadseregfejlesztés folytatása lesz, mert ez a két terület a béke és a magyar családok biztonságának záloga Fotó: KINCS

Nem a genderideológiára

Orbán Balázs kifejtette, a bevándorlást pártoló nyílt társadalomnak az elmúlt években nem sikerült a tervei szerint haladnia, ezért a szülőket megkerülve a gyerekek fejébe próbálnak férkőzni a genderideológiával, és megpróbálják relativizálni a nemek közötti természetes különbségeket. „E törekvések megállítását szolgálja az április 3-án tartandó, a gyermekek védelméről szóló népszavazás.”

Szülessen több gyerek!

Az európaiak 68, a magyarok 88 százaléka ért egyet azzal, hogy a demográfiai problémákat belső erőforrásokkal kell megoldani, ezen belül az európai lakosság 59, a magyar lakosság 84 százaléka szerint a gyermekek számának növelése a megoldás.

A teljes konferencia visszanézhető a KINCS Facebook oldalán: és a kutatás eredményei is elérhetők itt.

 





Ezeket olvastad már?
Máthé Zsuzsa: „Ne játsszanak az életünkkel, a hazánkkal és a gyermekeink jövőjével!”

Máthé Zsuzsa: „Ne játsszanak az életünkkel, a hazánkkal és a gyermekeink jövőjével!”

Itt a bizonyíték: Karácsony Gergely és Draskovics Tibor miatt bukhatjuk a Budapest-bérletet

Itt a bizonyíték: Karácsony Gergely és Draskovics Tibor miatt bukhatjuk a Budapest-bérletet

Novák Katalin: „A család az nem egy rózsaszín történet, nem egy szirupos valami, amit a reklámokban lát az ember”

Novák Katalin: „A család az nem egy rózsaszín történet, nem egy szirupos valami, amit a reklámokban lát az ember”

Kész káosz lesz a hétvégén Budapesten: mutatjuk a legfontosabb változásokat

Kész káosz lesz a hétvégén Budapesten: mutatjuk a legfontosabb változásokat

Top hírek





Ezek is érdekelhetik



Hírlevél-feliratkozás