Rendbe tették a Boráros teret, te mit tapasztalsz a környéken?

Eredményesen zárult az a kéthetes akció, amely célul tűzte ki, hogy rendezettebbé és élhetőbbé tegye a IX. kerületi Boráros teret és környezetét - közölte kezdeményezéséről a Budapesti Közlekedési Központ (BKK).Megosztás
Szerző: Metropol
Létrehozva: 2021.05.25.
IX. kerület rend és tisztaság

Mint írták, a BKK a jövőben is arra törekszik, hogy partnereivel szoros együttműködésben fokozza a főváros forgalmas köztereit használó gyalogosok, illetve utasok komfort- és biztonságérzetét. Azért szorgalmazták az együttműködést, mert a gyalogosok és az utasok beszámolói szerint a terület kedvezőtlen megítélésében jelentős szerepet játszik a szabályokat megszegő emberek viselkedése, a hajléktalanok jelenléte és a nagy mennyiségű szemét. Ezek összességében kedvezőtlenül hatnak a lakosság szubjektív biztonságérzetére - tették hozzá.

A közös köztisztasági és közbiztonsági akció kezdésekor a Fővárosi Közterület-fenntartó (FKF) munkatársai május 3-án, éjjel, illetve május 4-én, kora reggel gépekkel megtisztították a teret és az aluljárót. Ez volt a kezdeményezés egyik leglátványosabb eleme, ám a Boráros tér rendbetételében ugyanilyen fontos szerepet töltöttek be a budapesti rendőrök, a rendészeti tevékenységet végző önkormányzati szervek munkatársai, valamint a szociális munkások - ismertette a BKK.

Fotó: Metropol/Máté Krisztián

Az akcióban tájékoztatták a rászorulókat a szociális ellátás igénybevételének lehetőségéről. A Fővárosi Önkormányzati Rendészeti Igazgatóság (FÖRI) járőrei 47 embert szólítottak fel a maszk szabályszerű viselésére, hat esetben értesítették a szociális munkásokat és a rendőrséget, 14 embert figyelmeztettek, amiért szabadon engedték a kutyájukat, 13-at felszólítottak a járdán való közlekedés szabályainak betartására - azokat, akik nagy sebességgel közlekedtek kerékpárral a villamosmegállóban -, valamint két esetben felléptek az engedély nélküli árusítás ellen.

A közleményben idézték Borsi Dávidot, a BKK kommunikációs vezetőjét, aki elmondta, a kéthetes akció lezárult, de később, a tapasztalatok felhasználásával, rendszeres időközönként megismétlődhet. Közölte azt is, hogy folyamatos a rendőri és a közterület-felügyelői jelenlét a téren, sőt a BKK az FKF részvételével további forgalmas fővárosi közterek megtisztítását tervezi.

Hajléktalanok takarítják a Boráros teret Fotó: Metropol/Máté Krisztián

A Boráros téri akcióban a BKK mellett a Budapesti Közlekedési Zrt., a IX. kerületi rendőrkapitányság, a FÖRI, az FKF, a Fővárosi Kertészeti Nonprofit Zrt. és a Menhely Alapítvány vett részt.

Top hírek

Hírlevél-feliratkozás