RETRO RÁDIÓ

Elképesztő! 9 óra után beüt a káosz az 1-es villamos vonalán, az egyik végállomástól a másikig eljutni embert próbáló feladat





Kimaradt járatok, garázsmenet és tanulószerelvények lassítják a közlekedést a rekkenő hőségben. így telik egy reggel a Hungária körúton. Számos járatot kiállítanak a Hidegkúti Nándor Stadionnál, tanulójáratok, félreálló szerelvények, vagy csak a Puskásig járó villamosok róják az utakat.



Megosztás
Szerző: Metropol
Létrehozva: 2021.06.25.
IX. kerület felháborító

Érthetetlen a reggeli menetrend az 1-es villamos vonalán. Rengetegen járnak erre még 8 óra után is, mert az iskolai nyári szünet megkezdésével a csúcsidő belelóg a 9 óra utáni időszakba, hiszen az irodákban dolgozók, és a népligeti buszpályaudvarról utazók ilyenkor is közlekednek. A Metropol több munkatársa is az említett szakaszon jár, ahol is napi szinten tapasztalják, hogy az egyik végállomástól a másikig eljutni embert próbáló feladat. Sokszor akár plusz 40 percet is igénybe vehet, mire eljutnak a szerkesztőségig.

A tömeg éppen a Hidegkúti Nándor Stadionnál várakozik, miután két, éppen kiálló 1-es villamos is itt tette le őket Fotó: (Metropol/CSF)

Utánajártunk, hogy mi lehet az oka a jelenségnek. A tapasztalatok szerint ugyanis reggel 9 óráig minden rendben működik, sűrűn járnak a villamos különböző fajtái, ezzel elkerülve a reggeli kavarodást. Kilenc óra után azonban valami megváltozik, és beüt a káosz a Hungária körúti villamos vonalán.

Reggel 9 körül az 1-es megállójában várakozó budapestiek (Fotó: Metropol/CSF)

Számos járatot kiállítanak a Hidegkúti Nándor Stadionnál, tanulójáratok, félreálló szerelvények, vagy csak a Puskásig járó villamosok róják az utakat, de az is előfordulhat, hogy szimplán bejelentik a járaton az utasoknak, hogy a villamos nem megy tovább. A probléma nem új keletű, ám a nyári, embert próbáló hőhullámban még idegesítőbb, ha csak a harmadik, negyedik járatra férünk fel húsz perc várakozás után.

Tanulójárat a reggeli órákban (Fotó: Metropol/CSF)
Kocsiszínbe tartó 1-es (Fotó: Metropol/CSF)

Ön szerint is problémás a 9 óra utáni időszak a Hungária körúton?

Balázs: Ritkán járok erre ebben az időszakban, de nem vagyok megelégedve a villamosokkal. A régi kocsikon nincsen légkondi, az újakon pedig hol üzemel, hol nem, és irtó nagy a meleg.

Berni: Volt már, hogy késtem a munkámból, mert nem jött a sima 1-es, de szerencsére még retorzió nem ért emiatt a főnökeimtől.

Krisztián: Ritkán járok az 1-es villamossal, így még nem tapasztaltam ezt a problémát, szóval a kimaradó járatok nem zavarnak. Engem az zavar, ha nincs légkondi. Nagyon meleg tud lenni a régi villamosokon, így én inkább addig várok, ameddig nem érkezik egy olyan, amin van klíma.

Roli: Autóval járok, sajnos most szervizben van, emiatt így kellett jönnöm, de ma lehet, hogy elkések… A dugótól persze nagyon ideges leszek mindig, de ez van.





Ezeket olvastad már?
Máthé Zsuzsa: „Ne játsszanak az életünkkel, a hazánkkal és a gyermekeink jövőjével!”

Máthé Zsuzsa: „Ne játsszanak az életünkkel, a hazánkkal és a gyermekeink jövőjével!”

Itt a bizonyíték: Karácsony Gergely és Draskovics Tibor miatt bukhatjuk a Budapest-bérletet

Itt a bizonyíték: Karácsony Gergely és Draskovics Tibor miatt bukhatjuk a Budapest-bérletet

Novák Katalin: „A család az nem egy rózsaszín történet, nem egy szirupos valami, amit a reklámokban lát az ember”

Novák Katalin: „A család az nem egy rózsaszín történet, nem egy szirupos valami, amit a reklámokban lát az ember”

Kész káosz lesz a hétvégén Budapesten: mutatjuk a legfontosabb változásokat

Kész káosz lesz a hétvégén Budapesten: mutatjuk a legfontosabb változásokat

Top hírek





Ezek is érdekelhetik



Hírlevél-feliratkozás