RETRO RÁDIÓ

Ezt nézd meg! Csodagyerek a Fővárosi Nagycirkuszban - Videó





A cirkuszi szakemberek szerint biztosan világsztár lesz a 12 éves Varga Riko Manuel. A fiatal zsonglőr neve már most nem ismeretlen a manézsban.



Megosztás
Szerző: Metropol
Létrehozva: 2021.02.28.
Fővárosi Nagycirkusz

Egy különleges nevű, különleges 12 éves srác, Varga Riko Manuel kápráztatja el a Fővárosi Nagycirkuszban a Dianisztiák című, online produkciójában.

Bár még csak kiskamasz, de 2018-ban a Budapesti Nemzetközi Cirkuszfesztivál fiatal tehetségeket felvonultató Newcomer Show-jában különdíjat nyert, a 2020-as budapesti seregszemlén ismét különdíjjaat kapott, megnyerte a Newcomer Show Arany-díját is és a II. Oroszországi Nemzetközi Gyermek és Ifjúsági Cirkuszfesztivál egyetlen magyar résztvevőjeként Bronz-és Különdíjat kapott. Az V. Ausztráliai Nemzetközi Cirkuszfesztiválra szintén egyetlen magyar versenyzőkénthívták meg.

Riko igazi csodagyerek a cirkuszi szakmában (Fotó:Urbán Ádám)

Különleges név, különleges képesség

Riko különleges nevét a szüleitől azért kapta, mert - ahogy az édesanyja mondja - „Ebből a névből nem volt több.” A büszke mama a fellépésre váró fiát még végignézi, minden rendben: a fellépő cipő csillog-villog, a feszes nadrágon rendben sorakoznak a flitterek. A felső úgy simul a fiatalemberre, mintha ráöntötték volna. A függony mögött ülünk, odakintről beszűrődik az előző fellépők zenéje. Varga Rikónak kapóra jön, saját fellépése előtt is van mire gyakorolni. A buzogányok eszméletlen sebességgel forognak a levegőben.

A többszörös cirkuszfesztivál-díjas Varga Riko Manuelt a Hortobágyi Károly-díjas és Guinness-rekorder világhírű zsonglőr, Kristóf Krisztián köszöntötte a manézsban, ugyanis az ifjú tehetség egyetlen magyar artistaművészként indult az V. Ausztrál Nemzetközi Cirkuszfesztiválon, ahol teljesítményét kiemelt elismerő oklevéllel ismerték el (Fotó:Urbán Ádám)

Hibázni online sem lehet

„Ez az élete” - mondja Varga Krisztián, az édesapa. „Foggalmam sincs honnan jöt az ötlet, már ötéves korában buzogányt kért karácsonyra” - teszi hozzá. Az artista családban ezidáig csak életveszélyes számokkal léptek fel a férfiak. Rikardo az első, aki szakítva a hagyományokkal, zsonglőrségre adta a fejet. Most zsonglőrszámával lép fel a Dinasztiák című műsorban. Az előadás ugyan online, de Riko egy képzeletbeli telt ház előtt dolgozik. Hiba nélkül. Mert hibázni online sem lehet.

 

Három nyelven beszél a kis zsonglőr zseni Mivel a cirkusz világában élem az életem, sokkal több időt tölthetek a családommal, a szüleimmel és a nagyszüleimmel, ami nagyon jó dolog - vallja Varga Riko Manuel. á Az évek alatt megismerhettem több nemzet artistáit, aminek köszönhetően jelenleg három nyelven beszélek anyanyelvi szinten, de folyamatosan igyekszem tanulni. Egészen kicsi koromtól a zsonglőrök produkcióit szerettem a legjobban, a műsorok idején mindig igyekeztem ott lenni, nézni őket és tanulni tőlük. Amíg más gyerekek a szabadidejükben meséket néztek, én a különböző cirkuszfesztiválok fellépő művészeinek felvételeit. Természetesen, mint minden gyerek, a gyakorlás mellett én is ugyanúgy játszom és tanulok, magántanulóként minden évben vizsgát teszek.





Ezeket olvastad már?
Bejelentették az előadókat: ők jönnek a Szigetre

Bejelentették az előadókat: ők jönnek a Szigetre

Kőkemény retró teszt: te emlékszel, hogy vártuk anno a Mikulást?

Kőkemény retró teszt: te emlékszel, hogy vártuk anno a Mikulást?

Nagy a titkolózás az Apple háza táján

Nagy a titkolózás az Apple háza táján

 Te emlékszel még, mi volt régen Black Friday helyett a boltokban? Teszteld velünk!

Te emlékszel még, mi volt régen Black Friday helyett a boltokban? Teszteld velünk!

Top hírek





Ezek is érdekelhetik



Hírlevél-feliratkozás