A gyerekeiddel is elkészítheted ezeket a sütiket

Válasszunk olyan desszerteket, amelyeknek könnyű az elkészítése, így akár a kicsik is részt vehetnek a konyhai munkálatokban.



Megosztás
Szerző:
Létrehozva: 2024.05.27.
recept nyalóka tejkaramella

Pudingos pite

 

Hozzávalók (16 szelethez):

150 g liszt

75 g kristálycukor

1 db tojás

1 csipet só

100 g vaj

tej

250 g kristálycukor

4 db tojássárgája

150 g kókuszreszelék

200 g málna

300 ml tej

1 Az omlós tésztához dolgozzuk össze a lisztet, a kristálycukrot, a tojást, a sót és a felkockázott vajat. Először robotgéppel, majd kézzel dolgozzuk sima tésztává. Formázzuk cipóvá, folpakba csomagolva tegyük be a hűtőbe 30 percre.

2 Lisztezett felületen nyújtsuk ki a tésztát, és nyomkodjuk szilikon piteformába úgy, hogy pereme is legyen. Szurkáljuk meg az alját villával, süssük készre 200 fokra előmelegített sütőben kb. 15 perc alatt. Hagyjuk kihűlni.

2 A töltelékhez keverjük össze a tejet a kristálycukorral, a tojássárgájával és a kókuszreszelékkel. Kis lángon, kevergetve főzzük puding sűrűségűre kb. 6 perc alatt. Végül forraljuk fel. Pihentessük a krémet 5 percig. Töltsük a tésztába, majd rendezzünk el a tetején a málnát. Végül tegyük be a hűtőbe, hogy a krém megdermedjen. 

Elkészítési idő: 75 perc + hűtés

Egy szelet: 210 kcal


 

Keksznyalóka

Fotó: Profimedia

Hozzávalók (20 darabhoz)

1 db tojás

150 g kristálycukorral

1 tasak vaníliás cukor

60 ml olaj

110 ml tej

120 ml kakaó

130 g liszt

1 csipet só

½ tasak sütőpor

25 g cukrozatlan kakaópor

3 ek sárgabaracklekvár

200 g csokoládé

színes tortadara

 

Elkészítés:

1. Géppel keverjük habosra a tojást a kristálycukorral és a vaníliás cukorral, majd keverjük hozzá az olajat, a tejet, és a kakaót.

2. Egy másik tálban forgassunk össze a lisztet, a sót, a sütőport és a kakaóport, majd dolgozzuk össze a tojásos masszával. Simítsuk a tésztamasszát egy sütőpapírral bélelt tepsibe. Süssük meg 180 fokra előmelegített sütőben kb. 20 perc alatt. Tűpróbával ellenőrizzük, hogy elkészült-e.

3. Hagyjuk a tésztát kihűlni, majd morzsoljuk össze. Dolgozzuk össze a sárgabaracklekvárral, formázzunk a masszából golyókat. Közben a felaprított csokit olvasszuk meg, mártsuk bele 20 db hurkapálca végeit. Így húzzunk mindre egy-egy tésztagombócot. Tegyük mindet néhány percre a hűtőbe. Ezután forgassuk meg a keksznyalókákat az olvasztott csokiban, majd szórjuk meg színes tortadarával. Végül hagyjuk megdermedni.

Elkészítési idő: 45 perc


 

Fahéjas tejkaramellkrém

 

Hozzávalók (200 g krémhez):

100 g vaj

120 g barna cukor

200 ml habtejszín

1 tasak vaníliás cukor

1 tk őrölt fahéj

 

1 A vajat olvasszuk meg, majd szórjuk rá a barna cukrot, és karamellizáljuk 2-3 percig. Ezután öntsük hozzá a tejszínt, szórjuk bele a vaníliás cukrot, a fahéjat, és kis lángon, folyamatos kevergetés mellett kb. 20 perc alatt főzzünk belőle sűrű, selymes, barna karamellkrémet.

2 Az elkészült tejkaramellt öntsük sterilizált üvegbe, és hagyjuk teljesen kihűlni, mielőtt lezárjuk. Kalácsra, kekszre kenve kávé és tea mellé is kínálhatjuk.

Elkészítési idő: 25 perc

Egy üveg: 1900 kcal

Tipp:

Hűtőben tárolva 2 hétig is eltartható. 

 

(forrás: Mindmegette)


 

Top hírek









Hírlevél-feliratkozás