Kecsesen úszott az erősen áramló Dunában árral szemben, a Bem rakpart magasságában egy szarvas hétfőn. A vízirendészet motorcsónakja próbálta a part felé terelni az állatot, de eleinte csak kevés sikerrel.

A gyönyörű vad, aminek szinte csak a feje és a jellegzetes agancsa látszott ki a folyóból, hamar irányt változtatott, és a sétahajók útját követve hirtelen dél felé vette az irányt: előbb a rock hazai bölcsője, a Bem rakparti művház előtt haladt el, majd mintha csak nyugodt városnézésen venne részt, az Intercontinental szálloda magasságában taposta a vizet, és láthatólag úgy tervezte, hogy az Erzsébet híd alatt is úszva teszi meg a távot.

csak a feje és a jellegzetes agancsa látszott ki a folyóból

Csak a feje és a jellegzetes agancsa látszott ki a folyóból

A tabáni kocsmák felé vitte a kíváncsiság

Végül a motorcsónak közelsége miatt inkább úgy döntött, a Gellért-hegyet már a rakpartról csodálja meg. Így is tett, a magasra épített kövek ellenére könnyed léptekkel kecmergett ki az erős sodrású Dunából, még egy pillantást vetve az őt üldöző csónakra, majd a tabáni kocsmák felé vette az irányt.

A bika tudtán kívül aznap bejárta Budapest legnagyobb koncerthelyszíneit is, mert a Sziget-fesztiválnak otthon adó Hajógyári- szigeten kezdte a városnézést, aztán megpihent a Margitszigeten is, a szabadtéri színpad közelében, végül pedig abbahagyva a fürdőzést, nagyjából arrafelé kocogott el a kedvéért lezárt rakparton, ahol az LGT koncertjeitől volt hangos évtizedekkel ezelőtt a Tabán. Apró kitérőt tett a gellérthegyi víztározónál is, innen aztán nyoma veszett, vélhetően bevette magát Buda erdeibe. A szarvas sérült volt és riadt a szemtanúk szerint, így menekülésében nagy segítséget kapott a rendőröktől, akik, amíg tehették, nem engedtek autókat a közelébe.

Borz várt a vonatra

A Dunában hat éve egy fiatal vaddisznót üldöztek motorcsónakkal, és menet közben kábították el, hogy ki tudják menteni a vízből. Tavaly nyáron pedig egy borz tévedt a Déli pályaudvarra, őt a vonatokhoz vezető aluljáróban kapták el végül.