A Metropolt egy olvasónk kereste meg azzal, hogy morbid üzenettel hívták fel oltástagadók – majd kiderült, hogy sorozatosan hívogatják az embereket, hogy ijesztgessék őket…

„Átverés, csalás az oltás! Mindenki meghal!” – ezzel a szöveggel kezdte az ismeretlen férfi a telefonba, majd rögtön bontotta is a vonalat – mondta el lapunknak olvasónk. – Még reagálni sem volt időm – tette hozzá.

Nem sokkal a hívás után megismétlődött a dolog: újra csörgött a telefon, és újra ugyanaz a gépies férfihang szólt bele: „csalás az oltás, mindenki meghal!„ – majd bontották a vonalat.

Úgy tűnik, az oltáselleneseknek semmi sem drága. Halálfélelmet próbálnak kiváltani azokból, akiket már beoltottak, és meg akarják rémíteni azokat, akik még az oltásra várnak.

Nem tudni, kik vannak a vonal végén, csak egy budapesti vezetékes számot ír ki a telefon, amikor megcsörren, ezzel a jelzéssel: SMART/átverés, csalás: 06 1-5500-154.

Ha ilyen számról hívják, ne vegye fel!

Rengetegszer megpróbáltuk visszahívni a számot, de folyamatosan foglaltat jelzett. Rákerestünk az interneten, és felháborodott emberek kommentjeibe bukkantunk, akiket ugyanerről a számról hívogatnak az oltásellenesek.

Azt sem tudni, honnan jutottak hozzá ahhoz az adatbázishoz, amelyből ki tudják venni a telefonszámokat.

Mindenki legyen óvatos

Lapunk megkereste a rendőrséget, hogy érkezett-e hozzájuk ezzel kapcsolatban bejelentés, egyelőre még nem kaptunk választ.

Amint az üggyel kapcsolatban több információnk lesz, frissítjük cikkünket.

Frissítés:

Miután kiadtuk a metropol.hu-n ezt a cikket, több olvasónk is jelezte, hogy hasonló telefont kaptak ugyanerről a számról – ezek szerint tényleg „nagyüzemben” riogatnak valakik az ilyen ijesztő hívásokkal…