Magánéleti titkok dr. Rusvai Miklósról! Elárulta, hogyan él a virológus - Fotók!





Az ország virológusának teljesen új arcát ismerhettük meg.



Megosztás
Szerző:
Létrehozva: 2021.07.16.
gazdálkodás

A Ripost munkatársait beengedte otthonába Rusvai Miklós, aki megmutatta, hogy mit csinál, amikor éppen nem nyilatkozatot ad a járvány fejleményeiről a média számára.

Nem sokan gondolták volna, hogy egy inárcsi tanya természetközeli telkéről jár dolgozni az ország médiavirológusa, Rusvai Miklós. Pedig így van, birkák, házőrzők, baromfimadarak és legelő, ez a virológus életének eddig a nagyközönség számára nem ismert része.

Dr. Rusvai Miklós otthona (Fotó: Ripost)

A lapnak elárulta, budapesti születése ellenére Jászapátinak definiálja magát a koronavírus-specialista.

Én jász vagyok. Édesapám első generációs értelmiségi, a szolnoki Hetényi Géza kórház főorvosa, édesanyám gyógyszerész volt. Nagyszüleim mindkét ágon földművesek mesél családjáról a híres virológus.

A nagyszülei mellett megszerette a tanyasi életet

„Amikor édesapám orvosként szolgálati lakásban lakott a Bajcsy-Zsilinszky kórházban, a nővérem tbc-s lett. A szüleim feltételezték, hogy a kórházban kapta el, ezért, hogy engem megvédjenek a fertőzéstől, leküldtek a nagyszüleimhez Jászapátiba. Az ő tanyájukon nőttem fel, iskolás koromig ott voltam, ott szerettem meg a tanyasi életet. Nagyapámnak lovai voltak, nagyon megszerettem én is őket. Szerettem ülni rajtuk, szerettem a lószagot, hajtani őket, bánni velük. Úgy gondoltam, ha felnövök, velük fogok foglalkozni, ezért kocsis leszek” - mesélte el fiatalkorát a Ripostnak a professzor.

Dr. Rusvai Miklós birkái társaságában (Fotó: Ripost)

Felnőtt korában feleségével költözött vissza vidékre

A professzor és felesége, Viola a 80-as években jártak ezen a környéken, és egyből beleszerettek, így kerestek egy megfelelő tanyát a környéken és megvásárolták.

„A 90-es évek elején, a kárpótlás idején megnyílt a lehetőség, hogy termőföldet vásároljunk hozzá, így lett még 5 hektárunk a tanya körül. Van azonban egy olyan kötelezettség, hogy ha valakinek legelőterülete van, akkor egy bizonyos számú állatot kell tartani. A tanyán jelenleg baromfi, méhek és 10-20 birka van” – árulta el Rusvai, majd egy meglepő titokról is lerántotta a leplet: maga körmöli és nyírja a birkáit.

Meglepő hobbik a gazdálkodásban

Dr. Rusvai Miklós a traktort is saját kezével szerelgeti.

A mezőgazdaságnak legalább a fele szerelés. Főleg, ha valakinek olyan öreg gépei vannak, mint nekem, de nem ebből élek, ezért nem akartam túl sokat belefektetni. Viszont ez a géppark, ami itt van, szükséges a tanyán adódó munkák elvégzéséhez – mondja a professzor.

A mézelő méhek vírusai a kedvenc szakterülete a professzornak

Dr.Rusvai Miklós a vírus miatt kezdett el méhészkedni (Fotó: Ripost)

Szükség volt rájuk, hogy bizonyos vizsgálatokat elvégezhessek. A sajátjaim mindig kéznél voltak, ha olyan kutatást csináltunk, amikhez kellettek. Mindig kijöttem a tanyára, fogtam a méheimből néhányat és akkor bent el tudtuk végezni a laboratóriumban a szükséges vizsgálatokat a vírusokkal”- mondta el Rusvai Miklós.

Aki még több érdekességre kíváncsi a professzor magánéletéről, az keresse kedden az újságárusoknál a Ripost7 hetilapot.





Ezeket olvastad már?
Halálos ágyán vallotta be szörnyű tettét az idős férfi

Halálos ágyán vallotta be szörnyű tettét az idős férfi

Megdöbbentő: így védekezett a nő, aki fehérítőt itatott a 3 éves lányával

Megdöbbentő: így védekezett a nő, aki fehérítőt itatott a 3 éves lányával

Elárulta a szakember: ezt látják az emberek, mielőtt meghalnak

Elárulta a szakember: ezt látják az emberek, mielőtt meghalnak

Gyerekeiket féltik a szülők Pomázon – kitálalt egy édesanya, mi folyik ott fényes nappal

Gyerekeiket féltik a szülők Pomázon – kitálalt egy édesanya, mi folyik ott fényes nappal

Top hírek





Ezek is érdekelhetik



Hírlevél-feliratkozás